Virtuaalitodellisuusyhtiö Oculusta perustamassa ollut Palmer Luckey on jättämässä yhtiön nyt maaliskuun päättyessä. Oculuksen nykyisin omistava Facebook on vahvistanut asian lyhyellä tiedotteella, jossa se on kiittänyt Luckeya työstään virtuaalitodellisuuden parissa.

– Luckey tullaan kaipaamaan kovasti. Hänen perintönsä ei rajaudu vain Oculukseen. Hänen kekseliäs henkensä auttoi potkaisemaan käyntiin virtuaalitodellisuusvallankumouksen ja kokonaisen alan. Olemme kiitollisia kaikesta, mitä hän teki Oculukselle sekä virtuaalitodellisuudelle ja toivomme hänelle kaikkea hyvää, Facebookilta kerrotaan.

Tiedossa ei ole, mitä Luckey on tekemässä seuraavaksi. Täysin varmaa ei myöskään ole, millaisissa olosuhteissa Luckeyn lähtö tapahtuu. Mies käytännössä vetäytyi julkisuudesta viime syksyllä, kun kävi ilmi, että tämä oli rahoittamassa Yhdysvaltain presidentinvaalien alla niin sanottua alt-right-ryhmittymää, joka omistautui meemien voimin muun muassa Hillary Clintonin mollaamiseen. Viimeisimpänä hän oli esillä lähinnä Oculuksen ja ZeniMaxin välisessä oikeustaistossa, jossa Oculukselle napsahti 500 miljoonan dollarin rapsut.

Oculuksen omat Oculus Rift -virtuaalitodellisuuslasit saivat virallisensa julkaisunsa aika tarkalleen noin vuosi sitten. Pitkään laseista oli saatavilla vain niin sanottuja kehittäjäversioita, joita kuluttajatkin pystyivät toki haalimaan kätösiinsä.

Lähde: UploadVR

Lisää luettavaa