Virtuaalitodellisuuskokemuksille uusi isku! Meta lopettaa tukensa Meta Quest 1 -virtuaalilaseille

Laitteistotuen päättymisen myötä Meta ei enää tarjoa virhekorjauksia tai tietoturvapäivityksiä Meta Quest 1 -laseilleen.

3.7.2024 08:00

Eurogamerin tietojen mukaan Meta on vahvistanut Meta Quest 1 -käyttäjille suunnatussa viestissään, että yhtiö vetäytyy laitteistotuesta Meta Quest 1 -virtuaalilaseille, jotka tunnettiin vuoteen 2022 Oculus Quest -nimellä.

Meta ilmoitti viime vuoden tammikuussa lopettavansa uusien ominaisuuksien sekä uusien Meta Quest -sovellusten julkaisemisen Meta Quest 1:lle Quest Store -alustalla.

Meta kertoo tuoreessa lausunnossaan, että 31. elokuuta 2024 alkaen se ei enää tarjoa virhekorjauksia tai tietoturvapäivityksiä Meta Quest 1 -laseille.

Jättiyhtiön mukaan käyttäjät voivat kuitenkin edelleen ladata uusia sovelluksia ja jatkaa olemassa olevien sovellusten käyttöä niin kauan kuin kehittäjä tukee niitä. Kuitenkin laitteelle suoraan tallennetut tiedot tai yksityistiedot voivat olla vaarassa tulevaisuudessa, jos mahdollisia turvallisuusongelmia havaitaan.

Meta ilmoittaa kuitenkin tiedotteessaan ”olevansa samalla innoissaan Meta Questin tulevaisuudesta ja odottavan innolla tarjoavansa käyttäjilleen mullistavia VR-elämyksiä”.

Lausunto päättyy kehotukseen ottaa yhteyttä Meta Store Supportiin mahdollisia lisäkysymyksiä varten.

Toukokuussa tiedotettiin myös, että tuki Beat Saber-pelin Meta Quest 1 -versiolle päättyy. Beat Saber pysyy pelattavana Meta Quest 1 -laitteilla, mutta tuesta luovutaan 2. marraskuuta. Tämä tarkoittaa, ettei moninpeliä tai pistetaulutoimintoja ole enää saatavilla, eikä peli saa enää uusia päivityksiä, vaikka peli säilyykin muuten pelikelpoisena.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa