Virtuaalinen flipperipelaaminen koki kovan kolauksen – Pinball Arcade joutuu vetämään myynnistä kymmeniä pöytiä

Pinball Arcadeen myytävä sisällön määrä karsiintuu huomattavasti kesällä lisenssisopimuksen umpeutumisen johdosta.

12.5.2018 12:16

Lukuisia oikean elämän flipperipelejä digitaaliseen muotoon kääntänyt Pinball Arcade on kokenut huomattavan takaiskun. Peliä tekevä FarSight Studios on ilmoittanut, ettei se voi enää kesäkuun 30. päivän jälkeen myydä Williamsin ja Ballyn valmistamia pöytiä, sillä niiden oikeuksien omistaja on päättänyt jättää uusimasta FarSightin lisenssisopimuksen.

Tapahtuman myötä Pinball Arcadeen saatavilla olleita virtuaalipöydiä vedetään pois myynnistä peräti 61 kappaletta. Joukkoon mahtuu paljon nimekkäitä tuotoksia, kuten Star Trek: The Next Generation, Black Knight 2000, Twilight Zone, Tales of the Arabian Nights ja Terminator 2: Judgment Day.

Kokonaisen listan myynnistä löytyvistä pöydistä voi katsastaa tästä.

Luonnollisesti mikäli jonkin myynnistä vedettävistä pöydistä on sattunut ostamaan jo ennalta haltuunsa, on sen käyttö Pinball Arcadessa mahdollista jatkossakin. FarSight lupaa jatkaa myös niiden tukemista esimerkiksi korjausten varalta. Pelin tukeminen yleisesti jatkuu sekin, sillä siihen on parhaillaan valmisteilla kahdeksannen sisältökauden edestä pöytiä esimerkiksi Sternilta.

Ikävä kyllä myynnistä poistuvat pöydät eivät tule näkemään hinnanalennusta ennen katoamista. FarSightin mukaan pöydistä tehdyt lisenssointisopimukset estävät moisen toimenpiteen.

Vuodesta 2012 asti pyörinyt Pinball Arcade on perustuksiltaan ilmainen peli, johon myydään pöytiä oikeaa rahaa vastaan. Periaatteessa tällä hetkellä peliin onkin mahdollista käyttää noin 500 euroa. Sen tarjontaa on pakattu toki myös esimerkiksi levyllisen muotoon muutamilla alustoilla..

Lähde: Steam

Lisää luettavaa