Viraalisensaatio Garry’s Mod saa jatkoa – virtuaalitodellisuudessa

Hulvaton Source Engine -teknologialelu Garry's Mod saa tulevaisuudessa mullistavaa jatkoa.

10.9.2015 08:06

Lukemattomista hulvattomista pelivideoista yli kymmenvuotisen elinkaarensa aikana vastannut teknologialelu Garry’s Mod saa vihdoin jatkoa.

Half-Life 2:n ja Team Fortress 2:n kaltaisten Source Engine -pelien sisällöllä leikittelevän tekeleen kehittänyt Facepunch Studios on paljastanut puuhaavansa jatkoa työkalulleen. PCGamesN-pelisivustolle antamassaan haastattelussa studion perustaja Garry Newman kertoi jatko-osan olevan kuitenkin vielä aikaisessa vaiheessa.

– Olisi typerää nostaa alkuperäisen hintaa nyt, kun tavallaan työskentelemme jo jatko-osan parissa. Sen nimeksi ei tule Garry’s Mod 2, Newman möläytti Garry’s Modin vaatimattomasta hintalapusta kysyttäessä.

Facepunch murskasi ensimmäisen Garry’s Modin ympärillä pyörivät virtuaalitodellisuushuhut jo aikaa sitten, mutta jatko-osa saattaa olla toista maata. 3D-ympäristöjen rakentelemisen voisi kuvitella toimivan loistavasti virtuaalitodellisuudessa, minkä myös Newman tiedostaa.

– Olemme vasta alussa, mutta teemme virtuaalitodellisuuskokeiluja sen kanssa. Se on jatko-osan iso juttu, Newman kertoi.

Tällä hetkellä Facepunch Studios työskentelee aktiivisesti myös Rust-selviytymishittinsä parissa. Newman ei vihjannut haastattelussa minkäänlaisen julkaisuikkunan suuntaan, mutta pikkuruisella indiestudiolla riittänee projekteissaan puuhaa vielä toviksi.

Lähde: PCGamesN, VG247, PC Gamer

Lisää luettavaa