Viime vuoden parhaat suomalaispelit palkittiin – kuolleeksi julistettu arcade-toiminta näytti vielä voimaansa

Housemarquen Nex Machina juhli ykköspystin kanssa tämänkertaisessa Finnish Game Awards -gaalassa.

24.4.2018 19:00

Menneen vuoden parhaat kotimaiset pelit ja pelinkehittäjät on palkittu taas Finnish Game Awards -tapahtumassa.

Suurimman potin tiistaina Helsingissä järjestetyssä gaalassa pokkasi Housemarquen Nex Machina, joka sai parhaan tietokone- ja konsolipelipalkinnon lisäksi myös vuoden peli -pystin. Housemarquen arcade-räiskinnän menestys on siitä mielenkiintoinen, että studio julisti aiemmin viime vuonna, että pelin edustama genre on käytännössä kuollut.

Tapahtuman järjestivät jälleen Suomen pelinkehittäjät ry ja Neogames Finland ry. Pelinkehittäjien kansainvälisen IGDA-järjestön suomalaisosasto jakoi sekin samalla toki omat palkintonsa. Näistä toinen oli Teemu Hailalle annettu elämäntyöpalkinto sekä Jori Hellstedtin saama vapaaehtoispalkinto. Molemmat vaikuttavat nykyisin PlayRaven-studiossa.

Gaalaa sponsoroivat Rovio, Unity Technologies Finland, Supercell, RedLynx, Housemarque, Small Giant, Colossal Order, PlayRaven, Futureplay, Seriously, Critical Force ja MotionVolt

Ohessa voittajat listattuna. Mukana myös järjestäjien kuvaukset voittajista.

Vuoden 2017 hyötypeliAntidote / Psyon Game
Antidote on hyvä esimerkki pelistä joka yhdistää peleille tyypillisen viihteellisen lähestymistavan opettavaiseen sisältöön. Temppu, joka ei ole niin helppo kuin miltä se kuulostaa. Maailman terveysjärjestö WHO on valinnut Antidoten yhdeksi tavakseen taistella kasvavaa rokotevastaisuutta vastaan. 

Vuoden 2017 yritystulokas – Team Ocmo
Team Ocmo on tiiminä muutaman vuoden vanha, mutta yrityksenä vielä tulokas. Team Ocmon debyyttipeli Ocmo osoittaa, että joskus pitkät pelinkehitysperiodit maksavat vaivan. Ocmo on ensimmäiseksi peliksi harvinaisen kypsä ja tasapainoinen. Hyvä suoritus nuorelta yritykseltä

Vuoden 2017 luova saavutusLydia / Platonic Partnership
Lydia-peli on syystäkin saanut paljon mainetta ja kunniaa eri areenoilla. Pienen ja uuden pohjalaisen pelifirman ensimmäisenä pelinä Lydia on lupaava ja tarkkaan harkittu kokonaisuus, jonka toteutustapa on harmoninen ja kaikki elementit sopivat toisiinsa saumattomasti. Lydia on ennen kaikkea kokonaisuus. Pelillä on sanoma, jonka se välittää kauniisti ja harkitusti.

Vuoden 2017 tietokone- ja konsolipeliNex Machina / Housemarque
Housemarquen Nex Machina on taattua Housemarque-laatua. Arcade-legenda Eugene Jarvisin kanssa yhteistyössä kehitetty peli on uskollinen juurilleen ja tarjoaa juuri sitä mitä Housemarquen peleiltä on totuttu odottamaan. Se onko Nex Machina lajinsa viimeinen peli Housemarquelta jää nähtäväksi.

Vuoden 2017 mobiilipeli  – Empires & Puzzles / Small Giant Games
Empires & Puzzles oli vuoden 2017 yllättäjä. Varsinkin loppuvuodesta Empires & Puzzles suoriutui loistavasti ja todisti taas kerran, että Suomen peliteollisuudella on paljon annettavaa. 

Vuoden 2017 kotimainen peliNex Machina / Housemarque
Vuoden 2017 kotimainen peli on Housemarquen Nex Machina, joka sai äänestyksessä kolmanneksen annetuista äänistä. Housemarque voitti parhaan kotimaisen pelin palkinnon nyt toisen kerran. Edellinen pääpalkittu oli Resogun, joka valittiin vuoden 2013 kotimaiseksi peliksi pelinkehittäjien ensimmäisessä omassa gaalassa 2014.

Lähde: Neogames

Lisää luettavaa