Vuoden 2014 E3-viikko on takana ja näin ollen alkaa olla aika sulatella sen antia. Suuremmilta yllätyksiltä messuilla toki säästyttiin tänä vuonna, mutta se ei tarkoita, etteikö julkaisijoilla ja laitevalmistajilla olisi piisannut julkistettavaa tälläkin kertaa. Muun muassa yksinoikeuksien aika ei ole saapunut vielä päätökseensä.

Pelaaja oli messuilla itsekin paikan päällä, mikä on tähän mennessä poikinut muun muassa kaksi kappaletta uusia PelaajaHD-videoita. Ensimmäinen pätkä tarjosi hieman ensitunnelmia tapahtumasta, kun taas toisessa loikattiin suoraan virtuaalitodellisuuteen.

Eikä toki unohdeta, että Pelaajalehti.comissa käynnissä on edelleen parikin kappaleita kilpailuja. Tarjolla on sekä Wolfenstein-keräilyversiota että myös Wii U:ta Mario Kartilla.


Ensimmäinen Nintendo DS -peli saapui Wii U:lle – lataa se nyt ilmaiseksi!

Nintendo DS -pelit ovat aloittaneet valumisen Wii U:n Virtual Consoleen nyt myös Euroopassa. Perjantaina palveluun on tuotu saataville Dr. Kawashima’s Brain Training: How Old is Your Brain?, jonka alkuperäisestä japanilaisesta DS-julkaisusta on tullut kuluneeksi jo reilut yhdeksän vuotta.

Lue koko uutinen

Yhdeksän vuotta?! Tuntuu kuin se olisi ollut eilen, kun luin ekaa kertaa tästä Nintendon aivojumppapelistä. Niin se aika vaan rientää. -Teräskäsine


Advance Wars -kehittäjä paljasti steampunk-strategiapelinsä

Nintendo on julkistanut uuden 3DS-pelin nimeltä Code Name: STEAM. Projektin takaa löytyy itse Nintendon luottostudio Intelligent Systems, joka tunnetaan Paper Marioiden ja WarioWarejen ohella muun muassa sellaisista helmistä kuin Advance Warseista ja Fire Emblemeistä.

Lue koko uutinen

Steampunk ja Lovecraft, taikasanat jotka saivat minut ostamaan pelin. -Demppa

Ulkoasu ei ainakaan kuvissa tee vaikutusta, mutta Intelligent Systemsin ammattitaitoa en epäile. Steampunk ja Valkyria Chronicles olivat myös sanoja mitkä kiinnittivät huomioni. -Muksu


Seuraava Doom on viimein paljastumassa – katso ensimmäinen traileri

Bethesda ja id Software ovat viimein pian valmiita paljastamaan seuraavan luvun Doom-pelisarjan elämästä. E3-messujen yhteydessä Bethesda on tehnyt lupauksen, että uusi Doom tullaan paljastamaan tänä vuonna QuakeCon-tapahtuman yhteydessä heinäkuussa.

Lue koko uutinen

Olipas vain hieno Cyberdemon. -Lordo

Teaseri aivan uskomattoman hieno, mutta kysymys kuuluukin, onko itse peli yhtälailla kiinnostusta herättävä. No betassa nähdään ja koetaan, kun siihen on kerran paikka varmistunut. -snaketus


Grim Fandango -luoja kertoo klassikon menneisyydestä ja tulevaisuudesta

Seikkailupeliklassikko Grim Fandangon paluu uusioversion voimin on synnyttänyt innokasta säpinää kehittäjä Double Finen sisällä. Pelistudion virallisella YouTube-kanavalla on nyt julkaistu video, jossa Grim Fandangon ohjaaja Tim Schafer muistelee hieman pelin kehitystä ja kertoo samalla myös hieman ajatuksistaan uusioversion suhteen.

Lue koko uutinen

Voi pelata tän klassikon onneks itekkin. Jotenkin vaan jäi joskus välistä. -Speedy

Vaikka kaikkia muita old school seikkailupelejä olenkin pelannut, ja paljon, niin jostain syystä itseltäkin jäi pelkästään tuo Grim Fandango kokonaan koskematta. Oli varmaan aikanaan jotain allergiaa siirtyä perinteisistä point and clickeistä tuommoiseen tai jotain… -Pauli4x4


Dark Souls -luojan uutukainen luottaa ”aktiivisempaan” toimintaan

From Softwaren viime tiistaina julkistetusta Bloodborne-seikkailusta on tihkunut uutta tietoja. Sonyn virallinen PlayStation Blog -sivusto on vahvistanut, että Hidetaka Miyazakin uutukainen on ottanut vähintään lieviä vaikutteita vanhan kunnon Demon’s Soulsin syvällisistä strategisista elementeistä, mutta samalla tempo vaikuttaa muuttuneen hieman.

Lue koko uutinen

Tämä peli kyllä vaan näyttää niin hyvältä! -kurrinen123

Näiden videoiden perustella itse pelistä ei voi kyllä sanoa vielä mitään. -frozen


Final Fantasy: Type-0 julkistettu PS4:lle, Xbox Onelle!

Vuosien odottelun jälkeen Square Enix on viimein tuomassa Final Fantasy: Type-0:n länsimaihin. E3-messuilla julkaisija on nyt julkistanut Final Fantasy: Type-0 HD:n, joka on matkalla sekä PlayStation 4:lle että Xbox Onelle.

Lue koko uutinen

Niin ei sitten voinut sitä alkuperäistä PSP-versiota tuoda länsimaihin? No, on tämä parempi kuin ei mitään, ja voisin olla melkein jopa tyytyväinen, jos uuden sukupolven konsolin omistaisin. Mutta kun en. -JNyknn

Puuuhh, vihdoinkin! -ZaleraFF

Hahmonluonti ja pelifiguurit saapuvat Super Smash Brosiin

Vielä tämän vuoden puolella julkaistavista uusista Super Smash Bros -peleistä sen kuin vain tihkuu tietoa. E3-messuilla Nintendo on nyt vahvistanut parikin uutta peleissä piillyttää yksityiskohtaa, jotka vaikuttaisivat monipuolistavan taistelupelikokemusta muutamilla mielenkiintoisilla keinoilla.

Lue koko uutinen

Miit olivat kyllä surkein lisäsys koskaan mihinkään, varsinkin kun pelistä puuttuu vielä klassikko hahmoja kuten Captain Falcon ja Ganondorf. Kuka niillä edes haluaa pelata kun ne ovat täysin sieluttomia, värittömiä ja mauttomia. -YritaEdes


Uuden sukupolven The Legend of Zelda on avoimen maailman seikkailu

Nintendo on tarjonnut ensimmäisen katsauksen Wii U:lle kehitteillä olevaan The Legend of Zelda -seikkailuun. Uudella projektilla ei ole vielä virallista nimeä, mutta pelisarjan tuottaja Eiji Aonuma jakoi jo hieman yksityiskohtia Nintendon suunnitelmista uuden osan suhteen.

Lue koko uutinen

Nyt kaikki loksahtaa kerrankin kohdalleen. Avoin maailma. Valinnanvapaus. HD-grafiikat. Zelda. Hyvästi elämä!lindario

Oli kyllä todella nätti, ei muuta voi sanoa. Etenkin pidin siitä miltä Link näytti. Tämän ja Wind Wakerin takia vosin kyllä Wii U:n hommata. Ensin voisi tosin pelata nuo 3DS:llä olevat Zeldat pois alta. -hemmoheikkinen


Nintendo julkisti kokonaan uuden verkkoräiskintäpelin

Nintendo on työstämässä omaa verkkoräiskintäpeliään. E3-messuilla pelitalolla on tänä vuonna esittelyssä Wii U -peli Splatoon, jossa kaksi neljän hengen tiimiä ottavat yhteen kiivaissa nettimittelöissä.

Toki kun kyseessä on Nintendosta, on Splatoon luonnollisesti hieman omalaatuisempi verkkoräiskintäkokemus. Pelissä ei nimittäin räiskitä raskaalla lyijyllä, vaan musteella, jolla joukkueet maalaavat pelialueita ja näin valtaavat ne itselleen.

Lue koko uutinen

Muistuttaa hieman neljännen Mario Partyn Stamp Out! -minipeliä. Mininpeli oli hyvä, ehkäpä ideasta riittää ainesta ihan kokonaiseen peliin. -Milkshake

Idea on hauska, mutta nyt kun on kattonut tuota peliä pelattavan niin herää kysymys että mitenkä tuossa saadaan pidettyä mielenkiinto yllä pidempäänkin kuin sen eka muutaman hassun tunnin jolloin ihmetellään mekaniikkaa? -Bonzei


E3 2014: Uutiskooste lehdistötilaisuuksien tarjonnasta

E3-messujen lehdistötilaisuuspäivä yksinään toi mukanaan jälleen hurjan määrän julkistuksia. Ubisoft paljasti Rainbow Six: Siegen, Platinum Games Scaleboundin, Microsoft Phantom Dustin ja Crackdownin, Sony LittleBgPlanet 3:n ja niin edelleen.

Näe kooste uutisista kokonaisuudessaan


Viikon aikana kerrottuja julkaisupäiviä

Lisää luettavaa