Amerikkalainen sarjakuvakäsikirjoittaja ja viihdeteollisuuden pitkäaikainen vaikuttaja Stan Lee on kuollut. 95-vuotiaan Leen menehtymisestä kertoi ensimmäisenä tämän tytär TMZ-verkkosivustolle, minkä jälkeen myös tämän tiedottaja Dawn Miller on vahvistanut asian.

Leen vaikutus viihdemaailmaan yltää pitkälle, sillä hän oli mukana luomassa ikonisia sarjakuvasankareita aina Hämähäkkimiehestä Hulkiin ja Ihmenelosiin Ylipäätänsä Marvelilla hän pääsi vaikuttamaan korkeissa asemissa ja levittäytyi lopulta vaikuttamaan myös niin televisiossa, radiossa kuin elokuvien ja paikoitellen jopa pelien maailmassa.

Viimeisimpinä vuosina Lee tuli monille tutuksi lukuisten cameo-vierailujensa myötä. Ne painottuivat erityisesti elokuviin, mutta myös peleissä hän on ollut bongattavissa moneen otteeseen. Viimeisimpänä Lee vilahti PlayStation 4:lle tänä vuonna saapuneessa Spider-Man-pelissä. Hän on myös toiminut esimerkiksi kertojana alkuperäisen PlayStationin Hämähäkkimies-peleissä. Hänellä on päästy jopa pelaamaan esimerkiksi vuoden 2012 Amazing Spider-Manissa sekä useissa Marvel-teemaisissa Lego-seikkailuissa.

Lähde: TMZ, MSNBC

Lisää luettavaa