Vihjeet XCOM-räiskinnän paluusta kasaantuvat (päivitetty)

Ensimmäisen persoonan XCOM-räiskinnästä kuultaneen jotain jälleen tällä viikolla, mikäli vihjeisiin on luottamista.

24.4.2013 13:05

2K Gamesin kolmisen vuotta sitten julkistettu XCOM-räiskintä vaikuttaisi näyttävän jälleen elonmerkkejä. Netistä hiljattain kadonneesta projektista ei ole kuulunut mitään virallista sitten sen kerran, kun sen ilmoitettiin viime vuonna lykkääntyvän mahdollisesti jopa ensi vuodelle, mutta kenties tällä viikolla tähän tulee kuitenkin muutos.

Asiasta vihjaa muun muassa tuore YouTubeen ilmaantunut video, jossa esitellään hämärän tilanteen keskelle ajautuvaa pyöräilevää poikaa. Pätkän viidentoista sekunnin kohtaan pysäyttämällä katsoja voi huomata videossa merkinnnät ”APR 26” ja ”2K”, jotka voisivat hyvinkin viitata tulevaan perjantaihin ja juurikin julkaisija 2K:hon.

Pätkän löytää uutisen ohesta.

Videon on ladannut nettiin käyttäjä Veritas MCMLXII, joka on aikaisemmin julkaissut myös erikoisen pätkän Venäjällä hiljattain kolistelleeseen meteoriittiin liittyen. Sana veritas on latinaa ja tarkoittaa totuutta, kun taas sanaa seuraava kirjainyhdistelmä on roomalaisittaisin numero 1962, josta osa 62 toistuu käyttäjän kanavalla myös muissa yhteyksissä. Vuosi 1962 onkin ajankohta, johon XCOM-räiskinnän on ollut tarkoitus sijoittua.

Osuvasti videoiden julkaisujen aikaan ainakin niin Game Informer -lehti kuin myös pelisivusto Videogamer ovat ilmoittaneet saaneensa mysteerisen paketin, joka huokuu jonkinlaista XCOM-henkeä. Myös tähän liittyvän videopätkän löytää uutisen ohesta.

Jo tovin aikaa XCOM-räiskinnän on uskottu kaiken hiljaisuuden keskellä muuttaneen muotoaan The Bureau -nimiseksi tuotteeksi. Asiasta on saatu vihiä 2K Gamesin emoyhtiönä toimivan Take-Twon rekisteröityä haltuunsa nimeen viittaavia verkkotunnuksia aikaisemmin tänä vuonna. Myös verkkotunnus whathappenedin62.com, jonka nimeä tuore mysteerivideo myös mukailee, rekisteröitiin yhtiön toimesta samoihin aikoihin.

XCOM-räiskintää ei sovi sekoittaa viime vuonna saapuneeseen XCOM: Enemy Unknown -strategiapeliin.

Päivitys 24.4 kello 15.55: 2K on vahvistanut, että tulevina päivinä se on aikeissa tuoda jälleen näytille XCOM-räiskintänsä, joka on tosin käynyt läpi evoluution. Peliä kehittää edelleen 2K Marin ja se on ilmeisesti sijoittuamassa vieläkin XCOM-universumiin.

Lähde: Game Informer, Videogamer, VG247

Lisää luettavaa