Codemasters, Electronic Arts ja F1 ovat julkistaneet alustavat kuskipisteykset koskien myöhemmin tässä kuussa saapuvaa F1 2021:tä.

Ensimmäiseksi oman pisteytyksensä ovat saaneet Alfa Romeon, Williamsin  ja AlphaTaurin kuljettajat, jotka paljastivat toistensa strategiset pelimitat osana F1:n YouTube-kanavalla julkaistua videota. Punnitukseen ovat päässeet niin siis sekä suomalaislegenda Kimi Räikkönen, italialainen Antonio Giovinazzi, kanadalaiskuski Nicholas Latifi kuin nousevat tähdet George Russell, Pierre Gasly ja Yuki Tsunoda.

Kuskit on pisteytetty niin näiden kokemuksen, kisaamistaitojen, tietoisuuden ja kisanopeuden perusteella, joiden pohjalta nämä saavat myös yleisluokituksensa. Pisteet on laskettu kaikki tietyn kaavan mukaan perustuen kuskien oikean elämän suoriutumisiin. Esimerkiksi kisaamistaitoja mitataan sillä, miten paljon sijoituksia kuski on saanut tai menettänyt kisassa lähtöpaikkansa yleiskeskiarvoon nähden.

Luokitusten on määrä elää kauden kuluessa kuskien suoriutumisten mukaan. Ensimmäiset pisteytykset voi kurkistaa suoraan alta löytyvien kuvien kautta. Lisää pisteytyksiä Codemastersin ja EA:n olisi tarkoitus paljastaa ensi viikolla.

Viime vuoden pisteytyksiä voi käydä läpi tästä.

F1 2021 julkaistaan PS5:lle, Xbox Seriesille, PS4:lle, Xbox Onelle ja pc:lle 16. heinäkuuta.

Lisää luettavaa