Verkkoräiskintä Warface jättää taakseen Crysis-kehittäjä Crytekin

Warface-räiskinnän tulevaisuus on irallinen Crytekista.

10.2.2019 18:09

Peliyhtiö Crytek vaikuttaisi taas supistavansa toimintaansa. Aikoinaan CryEngine-pelimoottorilla ja Crysis-sarjalla maailmanmaineeseen noussut kehittäjä on supistumassa taas kahden studion kokoiseksi sen kiovalaisen osaston itsenäistyessä ja muuttaessa nimensä Blackwood Studiosiksi.

Crytek Kiev on ollut vastuussa nimenomaan ilmaisräiskintä Warfacen tekemisestä ja se viekin kyseisen pelin mennessään. Vastaisuudessa kaikki päivitykset ja muu ylläpito on siis Blackwood Studiosin vastuulla, kun Crytek itse keskittyy Frankfurtin ja Istanbulin toimipisteillään ”omiin ydinnimikkeisiinsä ja pitkän kaavan suunnitelmiinsa”.

– Crytekin jättäminen näiden monien vuosien jälkeen on ollut kova päätös, mutta joskus sinun täytyy muuttua, jotta voit jatkaa kehittymistä. Meille on tärkeää keskittyä Warfacen kehittämiseen tavalla, joka vastaa pelaajien odotuksia. Olemme pitäneet kehitystiimin ennallaan ja heidän erikoisosaamisensa auttaa meitä kulkemaan eteenpäin suunnitelmiemme ja ideoidemme kanssa, pelin luova vetäjä Michael Khaimzon kertoo.

Warfacen lähdön myötä Crytekin tämän hetken isoin tiedossa oleva projekti on verkkopeli Hunt: Showdown, jota ennen se ehti työstää myös virtuaalitodellisuuspelejä Robinson: The Expedtion ja The Climb. Yhtiössä on tapahtunut viimeisen parin vuoden aikana paljon, sillä talousongelmien myötä se päätyi vuonna 2016 luopumaan muun muassa isosta osasta studoitaan. Yhtiötä pitkään toimitusjohtajan asemassa vetänyt perustajajäsen Cevat Yerli jätti vuorostaan tehtävänsä vuosi sitten veljiensä Avnin ja Farukin käsiin. Hiljattain se luopui myös esimerkiksi TimeSplitters-sarjan oikeuksista.

Lähde: Crytek

Lisää luettavaa