Brittikehittäjä Splash Damage on lopettamassa ilmaisen Dirty Bomb -verkkopelinsä aktiivisen kehityksen. Studion mukaan päätös johtuu yksinkertaisesti siitä, ettei se pysty enää taloudellisesti perustelemaan pelin työstämisen jatkamista.

Dirty Bombin palvelimiin päätös ei vaikuta ja vielä lähiviikkoina peli on vastaanottamassa yhden isomman bugeja liiaskaavan päivityksen. Vastaisuudessakin peli saattaa yhä nähdä hajanaisia erikoistapahtumia, joista voi esimerkiksi ansaita tuplamäärin kokemusta.

Mitenkään pelkkää hyvää hyvyyttään palvelimiakaan ei toki pidetä päällä. Niiden elinikä määräytyy lopulta pelaajamäärien mukaan.

Hyvityksenä Splash Damage on palauttamassa rahat kaikille heille, jotka ostivat koskaan pelin All Merc Pack -paketin, sillä se ei ole enää lisäämässä uusia hahmoja peliin. Rahan käyttäminen on pelissä yhä silti mahdollista sen kauppapaikan pysyessä vanhaan malliin auki.

Dirty Bomb julkaistiin virallisesti pc:lle elokuussa, mitä ennen se oli vuosia avoimessa betassa. Alun perin se julkistettiin vuonna 2012.

Splash Damagella on ollut varsin kattava historia verkkopelien tekijänä. Aiemmin se on tehnyt myös Brinkin, Enemy Territory;: Quake Warsin ja tietysti Wolfenstein: Enemy Territoryn. Sen verkko-osaamista on yhtälailla hyödynnetty Batman: Arkham Originsissa ja Gears of War 4:ssä.

Lähde: Dirty Bomb

Lisää luettavaa