Verkkokauppajätti Amazonilta pelaamista tukeva Fire TV -mediatoistin

Pitkän huhuiluketjun jälkeen Amazon on paljastanut oman Fire TV -mediatoistimensa. Laite tarjoaa tuen muun muassa pelisovelluksille, joskin ne ovat varsin toissijaisessa asemassa.

2.4.2014 18:00

Verkkokaupoistaan ja Kindle-tableteistaan tunnettu Amazon on tuonut julki Amazon Fire TV -mediatoistimen. Pitkään huhuttu laite on suunniteltu erityisesti suoratoistopalveluiden, kuten Netflixin, seuraamiseen, mutta löytyypä sisuksista myös tuki pelisovelluksillekin.

99 dollaria kustantava piskuinen laite pakkaa sisuksiinsa neliydinprosessorin ja kahden gigatavun edestä keskusmuistia. Sen ensimmäisiin peleihin lukeutuvat tuotokset kuten Minecraft: Pocket Edition ja The Walking Dead.

Amazonin mukaan keskimäärin Fire TV:n pelit tulevat maksamaan noin 1,85 dollaria. Niitä pelaillaan joko laitteen kaukosäätimen, mobiililaitteiden tai Amazonin oman noin 40 dollarin peliohjaimen avulla.

Peliyhtiöt aina Double Finesta, Ubisoftiin, Electronic Artsiin, 2K Gamesiin ja Ubisoftiin ovat kukin Amazonin mukaan tukemassa laitetta. Oheinen video paljastaa myös, mitä yhtiön oma Amazon Game Studios -osasto on puuhailemassa.

Vaikka pelit vaikuttavatkin toistaiseksi olevan varsin sivustalla Fire TV:n tarjonnan suhteen, on Amazon hiljattain osoittautunut selvää kasvavaa kiinnostusta pelialan suuntaan. Aiemmin jo tänä vuonna yhtiö osti talliinsa uusimman Killer Instinctin ja Striderin työstäneen Double Helix -studion.

Fire TV on jo tilattavissa Amazonin omasta verkkokaupasta.

Lähde: Amazon, Polygon

Lisää luettavaa