Venäläisstudion kehittämän Atomic Heartin säveltäjä Mick Gordon lahjoitti palkkionsa Ukrainan hyväksi

Doomista tuttu Mick Gordon tukee Atomic Heart -palkkioillaan Ukrainan humanitaarista apua.

15.2.2023 11:01

Säveltäjä Mick Gordon on kertonut tukevansa Ukrainaa Atomic Heart -pelistä saamillaan palkkioilla

Esimerkiksi uusien Doom-pelien säveltäjänä tunnetuksi tullut Gordon on kertonut lahjoittavansa Atomic Heartin säveltämisestä saamansa palkkiot hyväntekeväisyyteen. Hyväntekeväisyyskohteeksi Gordon on valinnut Ukrainan, jota hän tukee Australian punaisen ristin kautta.

Gordon kertoo lahjoitukseen liittyvässä viestissään, olleensa kauhuissaan Venäjän vuosi sitten aloittamasta laajamittaisesta hyökkäyksestä Ukrainassa. Hän kertoo pitävänsä rauhaa edistävien organisaatioiden tukemista ja hädänalaisten auttamista tärkeänä etenkin kriisiaikoina. Hänen mukaansa lahjoitus on hänelle keino tarjota käytännön tukea sodasta kärsineille ihmisille.

Atomic Heartin on kehittänyt venäläinen Mundfish-pelistudio. Gordonilla ei kuitenkaan ole viestissään mitään pahaa sanottavaa Mundfishistä, vaan hän kuvailee työskentelyä studion kanssa ilahduttavaksi. Hän toteaa myös viestissään, ettei Venäjän hyökkäys ole Venäjän kansan tahto, vaan ihmisoikeuksista piittaamattoman autoritäärisen hallinnon tekemä päätös.

Atomic Heart joutui tammikuussa pienimuotoisen kohun keskelle, kun studion verkkosivujen käyttöehdoista löydettiin maininta tietojen keräämisestä Venäjän viranomaisille. Studio kiisti kuitenkin keräävänsä dataa viranomaisille ja veti verkkokauppansa alas asian tultua julki.

Atomic Heart julkaistaan 21. helmikuuta pc:lle, PlayStationille ja Xboxille. Peli tulee julkaisussaan saataville myös Xbox Game Passiin.

Lähde: Mick Gordon

Lisää luettavaa