Venäläisjoukkueet saavat lähdön FIFA 22:sta ja NHL 22:sta – Ukrainan varapääministeri kehoittaa peliyhtiöitä isompiin toimiin

EA:n päätös seuraa parilla päivällä urheiluliittojen sulkutoimia.

2.3.2022 21:05

Venäläisjoukkueet saavat lähteä EA Sportsin FIFA 22– ja NHL 22 -urheilupeleistä Ukrainan sodan myötä.

Electronic Arts ilmoitti asiasta kummankin pelisarjan Twitter-tileillä parisen päivää sen jälkeen, kun jalkapalloliitot FIFA ja UEFA sekä kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF päättivät sulkea venäläisjoukkueet ulos kansainvälisistä kilpailuista. Myös Valko-Venäjän edustus poistuu samalla NHL 22:sta.

Poiston on määrä tapahtua ainakin NHL:n osalta ”tulevien viikkojen aikana”. FIFA-sarjan osalta poiston on määrä koskea myös FIFA Mobile– ja FIFA Online -pelejä.

EA kuvaa ilmoituksissaan, että se seisoo ukrainalaisten puolella ja toivoo rauhaa Venäjän hyökkäämään maahan. Pelijätti kertoo tarkastelevansa myös, tulisiko sen tehdä muutoksia myös joihinkin muihin peliosa-alueisiinsa tapahtumien myötä.

Tänään keskiviikkona Ukrainan varapääministeri Mykhailo Fedorov on muutenkin vedonnut nimenomaan peliteollisuuden suurnimiin, jotta ne ryhtyisivät isommin toimiin Venäjää vastaan.

Twitter-viestissään Fedorov kehoittaa yhtiöitä ja elektronisen urheilun järjestöjä blokkaamaan väliaikaisesti venäläiset ja valkovenäläiset tunnukset ja sulkemaan heidät ulos kansainvälisistä pelitapahtumista. Varapääministeri pyytää myös suoraan PlayStationia ja Xboxia jättämään venäläiset markkinat. Samalla hän kehoittaa Riot Gamesia, Electronic Artsia, Ubisoftia, Gameloftia sekä Wargamingia sulkemaan venäläiset toimistonsa.

Lähde: EA Sports NHL (Twitter)

Lisää luettavaa