Venäjä esti pääsyn S.T.A.L.K.E.R. 2 -räiskintäpelin verkkosivuille

Venäjän hyökkäyssodan vaikutukset S.T.A.L.K.E.R. 2:n kehitykseen jatkuvat.

25.4.2022 06:06

Ukrainan sodan vaikutukset S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl -räiskintäpeliin jatkuvat. 

Venäjän kaksi kuukautta sitten aloittaman hyökkäyksen jälkeen S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyliä kehittävä GSC Game World kertoi laittavansa pelin kehityksen jäihin sodan vuoksi. Tovia myöhemmin pelin nimi vaihdettiin ukrainalaiseen kirjoitusasuun. Sittemmin GSC:n on kerrottu kaavailevan pelin kehitystyön jatkamista Prahassa.

Viimeisimpänä sodan vaikutukset ovat iskeneet S.T.A.L.K.E.R. 2:n verkkosivuille. Venäjän viestintälinjaa edustavan uutistoimisto RIA Novostin mukaan sähköistä viestintää maassa valvova Roskomnadzor on estänyt pääsyn pelin verkkosivuille. Syytä estolle ei ole vahvistettu. Syynä voi kuitenkin olla esimerkiksi GSC:n päätös vetää tuotteensa myynnistä Venäjältä tai verkkosivuilla oleva banneri, jossa vierailijaa pyydetään tukemaan Ukrainaa taloudellisesti sodan keskellä.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobylin oli määrä ilmestyä tämän vuoden aikana. Sodan vuoksi pelin julkaisu on kuitenkin vaakalaudalla, eikä tarkkaa tietoa julkaisusuunnitelmista ole paljastettu julkisuuteen.

Lähde: VGC, RIA Novosti

Lisää luettavaa