Veivattava kampi, mustavalkoinen näyttö ja maagisesti ilmestyvät pelit – hämmentävä Playdate-käsikonsoli paljastettiin

Käsikonsolimarkkinoille saapuu uusi yllättävä kilpailija. Heräsikö kiinnostuksesi?

23.5.2019 12:39

Käsikonsolimarkkinoille saapuu uusi yllättävä kilpailija. Mac- ja iOS-peleistä tuttu kehittäjä Panic, joka on myös julkaissut Firewatch-pelin, on ilmoittanut julkaisevansa sangen erikoisen Playdate-käsikonsolin alkuvuodesta 2020.

Pienen kokonsa (74 x 76x 9mm) ja keltaisen värinsä ohella Playdaten erikoisuuksiin lukeutuvat varsin tarkka 2,7-tuumainen mustavalkonäyttö sekä veivattava kampi, jolla peleihin ja niiden ohjaamiseen saadaan uudenlaista otetta. Mukana ovat myös wifi- ja bluetooth-yhteydet sekä USB-C- ja kuulokeportit.

Yhtä erikoinen on Playdate-pelien kausirakenteiseksi kuvailtu julkaisumalli. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että käsikonsolille julkaistaan ainakin alkuun kaksitoista peliä, jotka avautuvat viikon välein. Panicin mukaan pelit saapuvat kuin taikaiskusta laitteelle, ja ne säilyvät sen uumenissa pysyvästi.

Ensimmäinen peli on Katamari Damacy -luoja Keita Takahashin kehittämä Crankin’s Time Travel Adventure, jossa kelataan aikaa edestakaisin kampea veivaamalla. Muut pelit haluataan pitää suhteellisen pimennossa, mutta niiden kehityksestä vastaavat tunnetut indiekehittäjät, kuten Zach Cage, Shaun Inman ja Bennet Foddy.

Hintaa Playdatelle on ilmoitettu 149 yhdysvaltain dollaria, eli hieman alle 135 euroa, eikä peleistä veloiteta erikseen. Toistaiseksi Panic ei ole vielä lyönyt lukkoon, missä maissa Playdate julkaistaan.

Lähde: Panic, The Verge

Lisää luettavaa