Väritiloja, ääniapuja ja käyttöliittymän muovausta – God of War Ragnarökin saavutettavuusominaisuuksiin saatiin ensisilmäys

Sony pyrkii jatkamaan studioineen kattavampien saavutettavuusominaisuuksien luomista.

20.5.2022 15:09

Sony on tarjoillut uuden varovaisen silmäyksen God of War Ragnarökin antiin.

Tuoreessa PlayStation Blog -julkaisussa Santa Monica Studion UX-suunnittelija Mila Pavlin on esitellyt kattavan joukon peliin mukaan ujutettuja saavutettavuusasetuksia, joilla pelin käyttöskokemusta voi monin eri keinoin tuunata mieleisekseen.

Asetusten antiin lukeutuvat muun muassa monipuoliset vaihtoehdot säädellä pelin tekstejä ja tekstityksiä muun muassa koon, värien ja muiden selkeysvaihtoehtojen osalta. Halutessaan hyötyä voi myös esimerkiksi merkinnöistä, jotka auttavat osoittamaan erilaisten ääniefektien tulosuunnan, mikä voi erityisesti tarjota apua muutamissa äänipohjaisissa pulmatilanteissa.

Pelin luettavuutta voi helpottaa myös High Conrast -tilalla, jossa tiettyjä pelin sisäisiä asioita, kuten vihollisia tai muita kohteita, voi maalata korostumaan paremmin ympäristöistä tietyillä väreillä.

Paluun tekemät myös esimerkiksi God of Warin pc-versiossa esitellyt ominaisuudet, kuten automaattisen jouksemisen mahdollistaminen, ruudulla jatkuvasti näkyvissä oleva tähtäinpiste ja torjunta- sekä tähtäystyylien vaihtelu. Pavlin lupaa myös, että esitellyt ominaisuudet ovat vasta vain osa tulossa olevista asetuksista, sillä säätövaraa on määrä odottaa myös esimerkiksi taistelu- ja pulma-apujen säätämiseen.

Saavutettavuusominaisuuksien parantuminen on ollut Sonyn omissa peleissä näkyvä trendi nyt parinkin vuoden ajan. Myös esimerkiksi The Last of Part II:ssa ja Ratchet & Clank: Rift Apartissa pelaajille on pyritty tarjoamaan aina vain enemmän pelikokemuksen säätömahdollisuuksia. Yhdessä Microsoftin kanssa Sony onkin aiemmin ilmaissut sitoutuneensa luomaan pelattavaa eri kykyluokan pelaajille.

God of War Ragnarökiä on tavoiteltu PS5:lle ja PS4:lle täksi vuodeksi.

Lähde: PlayStation Blog

Lisää luettavaa