Vanhoja hyviä pelejä kauppaavalle GOG.comille tuskin Linux-tukea toviin

GOG.comin Linux-tukea ei kannata odottaa henkeään pidätellen. Ongelmia tuottavat varsinkin jakeluversioiden määrä ja kiivas päivitystahti.

8.9.2013 14:21

Varsinkin vanhoihin tietokonepeleihin erikoistunut latauskauppapalvelu GOG.com on tuskin tukemassa Linuxia vielä lähitulevaisuudessakaan. GamingOnLinux-sivuston udeltua asiasta tietoja palvelun markkinointijohdolta, ilmoittivat työntekijät, että Linuxin monimuotoisuus toisi ongelmia muun muassa heidän takuupolitiikalleen.

– Tarjoamme jokaiselle julkaisemallemme pelille takuun: jos emme saa peliä toimimaan asiakkaan tietokoneessa tukitiimimme avulla, palautamme rahat. Linuxin arkkitehtuuri monien yleisten ja usein päivittyvien jakeluversioiden kanssa hankaloittaa sekä pelien testaamista että myös tukitoimintaa, johon käyttäjämme ovat tottuneet, kertoi GOG.comin markkinointipomo Trevor Longino.

GOG.com ei myöskään haluaisi tukea Steamin tapaan virallisesti vain yhtä Linuxin jakeluversiota, vaan useampiakin voidakseen tarjota käyttäjille valinnanvaraa. Palvelun ylläpitäjät tutkivat toki jatkuvasti mahdollisuuksia loikata mukaan Linux-kelkkaan, mutta he eivät kuitenkaan pyydä ihmisiä pidättämään vielä hengitystään. Useiden jakeluversioiden päivitystahdissa pysyminen kun ei esimerkiksi näyttäisi olevan palvelulle tällä hetkellä se taloudellisin vaihtoehto.

Lähde: GamingOnLinux

Lisää luettavaa