Vanhat Battlefield-konkarit perustivat oman studionsa – kiikarissa ensimmäisenä roolipeli

Ruotsi on on saanut uuden pelinkehistysstudion David Goldfarbin ja Ben Cousinsin The Outsiders -yhtiön myötä.

22.2.2015 05:25

Entiset Battlefield-kehittäjät David Goldfarb ja Ben Cousins ovat perustaneet uuden pelistudion Tukholman syövereihin. Tuore ilmestys tottelee nimeä The Outsiders ja se kehittelee parhaillaan jonkinasteista roolipelikokemusta, jonka konseptia Goldfarb on suunnitellut jo pidemmän aikaa.

– Olen tehnyt paljon pelejä, joista olen ylpeä. En ole kuitenkaan koskaan luonut peliä, jota olisin kehittänyt koska se merkitsi minulle jotakin. Kun teet valtavia nimikkeitä, ne eivät ole koskaan omiasi, Goldfarb selitti uutta suuntaansa pelisivusto Gamesindustryn haastattelussa.

Goldfarb onkin tehnyt uuden studionsa kanssa välittömästi selväksi, ettei hän halua tehdä enää mittavia suuren budjetin pelejä, vaan jotain selvästi maltillisempaa. Minimibudjetin indiepelit eivät ole kuitenkaan myöskään miehen kiikarissa. Sen sijaan hän vertaa tavoitteitaan siihen, mitä Crusader Kings– ja Europa Universalis -julkaisija Paradox Interactive on tehnyt jo useamman vuoden ajan.

– Jos katsot Paradoxin luomuksia, he tekevät hienoa työtä niiden kanssa. Heidän pelinsä eivät ole superkalliita, mutta he pärjäävät silti mainiosti. Markkinoilla on tilaa peleille, jotka eivät ole täynnä hullua tarkkuutta ja joita ovat kehittäneet 8 000 hengen tiimit, vaan joissa on tyyliä sekä laatua, ja joiden pariin voit palata uudelleen ja uudelleen pelattavuuden takia, Goldfarb kuvaili Polygon-sivustolle.

Toistaiseksi The Outsidersin ensimmäisestä pelistä ei vielä tiedetä paljoa. Uutukaisen erikoisuuksista Goldfarb on kertonut vasta, että hän pyrkii luomaan peliin dynaamisen tarinankerronnan, joka on sidottu vahvasti pelaajien toimiin pelissä. Mitä tulee vuorostaan pelin tyyliin, on Goldfarb nostanut esille, ettei hän halua välttämättä luoda enää tyypillisiä voimafantasiakokemuksia.

Uusi peli ei näillä näkymin tule olemaan myöskään ilmaispeli.

Sekä Goldfarb että Cousins tunnetaan edelleen parhaiten Battlefield-peleistä, mutta viimeiset vuodet herrat ovat viettäneet hieman toisenlaisissa merkeissä. Bad Company 2:n luovana vetäjänä muun muassa toiminut Goldfarb on viimeisimpänä työskennellyt Overkill Softwarella Payday 2:n parissa. Cousins vuorostaan on viettänyt viimeksi aikaa ilmaispelikonsulttina, joskin pari vuotta sitten herra julkaisi myös kunnianhimoisen mobiiliräiskintäpeli The Drowningin.

The Outsidersissa Goldfarb on nimenomaan hoitamassa studion luovan johtajan virkaa, kun taas Cousins toimii yhtiön toimitusjohtajana. Heidän ohellaan The Outsidersin ydintiimi koostuu tällä hetkellä ainakin kahdesta muusta henkilöstä.

Lähde: Eurogamer, Gamesindustry, Polygon

Lisää luettavaa