Vanha Call of Duty -pääsuunnittelija palaa suursuoritun räiskintäsarjan pariin

Sekavissa tunnelmissa Infinity Wardin vuonna 2010 jättänyt Todd Alderman palaa studioon johtamaan siellä tapahtuvaa moninpelikehitystä.

17.3.2015 01:40

Call of Duty -konkari Todd Alderman on palannut työskentelemään suursuositun räiskintäsarjan luoneen Infinity Wardin riveihin. Mies tulee ottamaan studiossa johtoonsa siellä tapahtuvan moninpelikehityksen.

Aldermanin paluu Activisionille on varsin yllättävä veto, sillä mies oli yksi useasta kehittäjästä, jotka jättivät Activisionin vuonna 2010 ja haastoivat tämän oikeuteen Infinity Wardin perustajakaksikko Vince Zampellan ja Jason Westin lennettyä studiosta pihalle. Alderman toimi Infinity Wardilla tuolloin pääsuunnittelijana ja oli näin ollen avittamassa muun muassa Modern Warfare -pelien nousua tähtitaivaalle.

– Mahdollisuus palata takaisin Infinity Wardille ja Call Dutyn pariin oli jotain, jota en uskonut tapahtuvan. On kulunut viisi vuotta siitä, kun olin täällä viimeksi, ja paljon on muuttunut. Täällä on paljon uusia ja motivoituneita ihmisiä, jotka haluavat luoda jotain mahtavaa, Alderman kertoi Polygon-sivustolle antamassaan lausunnossaan.

Ennen paluuta Infinity Wardille Alderman on vaikuttanut sekä League of Legends -kehittäjä Riot Gamesilla että myös Titanfallin luoneella Respawn Entertainmentilla. Vuosien takaa mieheltä löytyy Call of Dutyn lisäksi historiaa myös esimerkiksi Medal of Honorin parista.

Aivan ilman menetyksiä Infinity Ward ei ole kuitenkaan selvinnyt viimeisiä kuukausia. Activision on nimittäin vahvistanut, että tuottaja Mark Rubin on vuorostaan lähtenyt studiosta hiljattain ja jahtaa nyt ilmeisesti jonkinlaista uraa pelialan ulkopuolella. Rubin ehti vaikuttaa Infinity Wardilla noin vuodesta 2005 asti.

Lähde: Polygon, Game Informer

Lisää luettavaa