Valven uudella korttipelillä kiintoisat hinnat – kallein kortti tyyriimpi kuin itse peli

Valven tuoreen Artifact-korttipelin mikromaksutalous on mielenkiintoisella tolalla.

2.12.2018 10:56

Valven tuoreen Artifact-korttipelin mikromaksutalous on kiintoisalla tolalla.

Toisin kuin kilpailevat korttipelit Gwent ja HearthstoneArtifact laskuttaa pelaajiltaan 18 euron aloitushinnan, jolla itselleen pääsee lunastamaan kaksi aloituspakkaa ja reilun määrän lisäkortteja. Kortteja voi tämän jälkeen hankkia perinteisesti sokkona pelin sisäisesti, mutta pelaajille tarjotaan myös mahdollisuutta myydä tarpeettomia korttejaan rahaa vastaan Steamin Marketplace-kauppapaikalla.

Kiintoisaa on se, että Artifactin kallein kortti, voimakas Axe, kustantaa Steamin kauppapaikalla kirjoitushetkellä enemmän kuin parinkymmenen euron peli itse. Axe on Artifactin korteista kevyesti kallein ja läpysköjen hinnat heilahtelevat jatkuvasti, mutta hieman halvemmatkin kortit köyhdyttävät pelaajia helposti muutamalla eurolla kappale.

Artifactin sisäisen talouden kehitys on kerännyt kovasti kritiikkiä pelaajilta, ja Valve on vastannut valituksiin lisäämällä peliin mahdollisuuden tienata uusia kortteja ilmaiseksi vanhoja kierrättämällä. Yhtiön mukaan Marketplacessa myytiin pelin ensimmäisten muutaman päivän aikana kuitenkin yli kuusi miljoonaa korttia, eli tahtiin kritiikki ei juuri näytä vaikuttaneen.

Lähde: IGN, Artifact (Twitter)

Lisää luettavaa