Pelitalo Valven perustajiin ja merkittäviin vaikuttajiin lukeutuva Gabe Newell on saanut huomiota Britannian elokuva- ja televisiotaiteen akatemialta eli BAFTAlta. Mies on tarkoitus palkita arvostetulla Fellowship-elämäntyöpalkinnolla maaliskuussa pidettävässä järjestön peligaalassa.

– Gaben panos alalla on ollut uniikki ja hän on hyvin erilainen verrattuna moniin, joille BAFTA voisi jakaa tunnustusta, akatemian peliosaston edustaja Harvey Elliot hehkuttaa.

– Hän on inspiroiva kehittäjä ja ansaitsee todellakin meidän tunnustuksemme.

Vuonna 1996 perustettu Valve tunnetaan erityisesti peleistä, kuten Half-Life ja Team Fortress 2. Niiden ohella se on kuitenkin vastannut myös suositun Steam-pelipalvelun luomisesta ja kehittämisestä. Tänä päivänä palvelusta onkin muodostunut tärkeä tietokonepelien jakelukanava niin suurille kuin pienemmillekin peliyhtiöille.

Ennen Valven pystyttämistä Newell työskenteli 13 vuotta Microsoftilla.

Aikaisemmin pelialalla tekemästään elämäntyöstä palkinnon ovat saaneet Super Marion luonut Shigeru Miyamoto, hehkutus- ja jumalpelimestari Peter Molyneux sekä The Sims -mies Will Wright.

BAFTAn peligaala järjestetään Lontoossa maaliskuun 5. päivä. Gaalan palkintokategoriat ja ehdokkaat löytää akatemian kotisivuilta.

Lähde: BAFTA

Lisää luettavaa