Valven ex-insinöörit hakevat tukea heijastaville virtuaalilaseille

Kickstarterista haetaan jälleen apua uudenlaisen teknologialelun luomiseen. Nyt asialla ovat ex-valvelaiset Jeri Ellsworth ja Rick Johnson, jotka haluavat tehdä eräänlaiset virtuaalilasit.

14.10.2013 18:43

Virtuaalinen ja lisätty todellisuus jatkavat ihmisten kiehtomista, mistä on saatu näytteitä jälleen tänään. Rahoituspalvelu Kickstarteriiin on nyt syntynyt sivu castAR-nimisiä laseja varten, joiden pitäisi pystyä heijastamaan käyttäjänsä silmien eteen hologrammimaisia 3D-kuvia.

Projektin takana hääräävät insinöörit Jeri Ellsworth ja Rick Johnson, jotka ovat elämänsä aikana ehtineet toimia aikaisemmin muun muassa Valven leivissä. Voidakseen saada tuotteensa lähemmäksi markkinakelpoista kuntoa, pyytävät he lasejaan varten 400 000 dollarin rahoitusta.

Sellaisenaan castAR luo ja ylläpitää lisättyä todellisuuttaan kahden projektorin, pään liikkeitä seuraavan kameran ja heijastavan pinnan, kuten tietynlaisen lakanan, avulla. Lasien rinnalle on myös suunniteltu esimerkiksi taikasauvamainen ohjain, jonka avulla heijastusten kanssa voi vuorovaikuttaa.

Varsinaista virtuaalitodellisuutta laseilla voi hyödyntää kiinnittämällä niihin erillisen etupaneelin.

Perusidean tuotoksesta saa oheisesta esittelyvideosta. Ykstyiskohtaisemman kuvauksen laitteesta löytää vuorostaan sen Kickstarter-sivuilta.

Lisää luettavaa