Valve veti massamurhapeli Hatredin pois Steam Greenlightista

Hatred yritti hakea paikkaa Steamista Greenlightin kautta, mutta eihän se onnistunut. Valve itse tuli paikalle ja nykäisi pelin pois.

15.12.2014 21:22

Valve on päättänyt evätä massamurhaajasta kertovan Hatred-pelin saapumisen Steamiin. Synkälle toimintapelille oli vasta maanantaina ryhdytty hakemaan paikkaa suositusta kauppapaikasta Steam Greenlight -ohjelman kautta, mutta Valve reagoi tapahtuneeseen nopeasti ja poisti pelin hakemussivun tyystin.

– Sen perusteella, mitä olemme nähneet Greenlightissa, emme julkaisisi Hatredia Steamissa. Näin ollen olemme poistaneet sen, Valven Doug Lombardi on tiedottanut.

Hatred julkistettiin lokakuussa ja se keräsi puoleensa välittömästi huomiota oheisella trailerillaan. Peliä on kehittänyt puolalainen Destructive Creations -studio, joka on kertonut halunneensa luoda pelin, joka voisi tarjota pelaajille ”puhdasta pelaamisnautintoa” ilman, että se yrittäisi olla minkäänlaista suurta taidetta.

Peliä on työstetty Unreal Engine 4 -pelimoottorilla, joskin pelimoottorin luoja Epic Games on sekin jo ottanut etäisyyttä pelistä. Heti Hatredin julkistuksen alla yhtiö kehoitti kehittäjiä poistamaan pelin trailerissa näkyneen Unrealin logon tekijänoikeuksiin vedoten.

Päivitys kello 23.10: Destructive Creations on kommentoinut poistoa todeten, että se kunnioittaa Valven päätöstä siitäkin huolimatta, että pelit kuten Postal ja Manhunt ovat kyllä palvelussa parhaillaankin saatavilla. Kehittäjät vannovat myös, ettei Valven päätös vaikuta pelin kehitykseen, vaan se on edelleen määrä julkaista huhti-kesäkuussa.

Ennen poistoaan Greenlightista Hatred ehti keräämään 13 148 positiivistä ääntä Greenlight-yhteisöltä.

Lähde: Eurogamer, Forbes

Lisää luettavaa