Valve vastaa viimein Counter-Strike-kohuun, etäännyttää itsensä uhkapelisivustoista

Valve on kommentoinut viimein varsinkin Counter-Strike: Global Offensive -pelin ympärillä pyörivää uhkapelitoimintaa ja pyrkii nyt etäännyttämään itseään kyseisestä toiminnasta.

14.7.2016 07:39

Peliyhtiö Valve on ryhtymässä toimenpiteisiin uhkapelisivustoja vastaan viime viikolla esille nousseen CS:GO Lotto -kohun siivittämänä.

Yhtiö julkaisi Steam-kauppapaikalla keskiviikkoyönä tiedotteen, jossa vakuuttelee, ettei sillä ole ollut minkäänlaista bisnessuhdetta Steam-pelien sisäisten tavaroiden vaihtamiseen perustuvien uhkapelisivustojen kanssa. Yhtiö ei ole näin ollen saanut rahaa niiden pyörittäjiltä, eikä se ole tarjonnut uhkapelaajien käyttöön järjestelmää, jolla peleissä vaihdettavissa olevia esineitä olisi mahdollista vaihtaa oikeaksi rahaksi.

Osoituksena tästä Valve on nyt ilmoittanut, että se on tekemässä töitä sen eteen, etteivät CS:GO Lotton kaltaiset sivustot hyödynnä enää Steamin järjestelmiä ja ohjelmistorajapintoja uhkapelibisneksen pyörittämiseen. Se on samassa yhteydessä myös korostanut, että uhkapeluu Steamin vaihtojärjestelmien voimin rikkoo sen käyttöehtoja.

– Ryhdymme lähettämään ilmoituksia näille sivustoille pyytäen heitä lopettamaan toimintansa Steamin välityksellä, ja olemme tarvittaessa valmiita menemään myös pidemmälle. Käyttäjien kannattanee pitää tämä tieto mielessään heidän hallinnoidessa pelien sisäisiä tavaroitaan ja vaihtokauppatoimintaa, Valven Erik Johnson kertoo Steamissa.

Valve on ollut jo pidemmän aikaa tulituksen alla kolmannen osapuolen uhkapelisivustoihin liittyen. Yhtiö on esimerkiksi kesän aikana haastettu oikeuteen kyseisten sivujen johdosta, sillä sen on katsottu toiminnallaan mahdollistaneen ja tukeneen laitonta uhkapeluuta.

Uhkapelisivustoilla pelaajat ovat voineet osallistua niin arvontoihin kuin myös lyödä vetoa esimerkiksi Counter-Strike-otteluista käyttäen valuuttana pelien vaihdettavissa olevia virtuaaliesineitä. Joissain tapauksissa Valvea on rinnastettu toiminnan myötä esimerkiksi pelimerkkejä myyväksi kasinoksi, sillä virtuaaliesineisiin tapaa usein olla kiinnitettynä jonkinlainen rahallinen arvo peliyhteisön sisällä. Ongelmalliseksi on myös katsottu se, että uhkapeluuta tapahtuu paljon nimenomaan alaikäisten keskuudessa, ja että sivustojen toiminta saattaa olla peukaloitua.

Lähde: Steam

Lisää luettavaa