Valve vahvisti työstävänsä uutta pelimoottoria – ilmeisesti

Valven Source-pelimoottorilla vaikuttaisi tosiaan olevan seuraaja, vaikkei Source 2:sta varsinaisesti olekaan vielä puhuttu.

12.11.2012 14:47

Muun muassa Half-Lifella ja Steam-palvelulla menestystä niittänyt Valve näyttäisi vahvistaneen, että se on ollut kiireinen myös pelimoottorikehityksen puolella. Nettiin tiensä löytäneessä heikkolaatuissa videossa Valve-pomo Gabe Newellin voi kuulla myöntävän pelitalon toimistolla vierailleille 4chan-sivuston jäsenille, että Valve olisi työskennellyt jo tovin aikaa ”moottorijuttujen” parissa.

Ilmeisesti Newell myös toteaa videolla Valven odottavan parhaillaan peliä, joka hyödyntäisi kyseistä teknologiaa. Eräs vierailija vaikuttaisi myös kysyneen josko työn alla olisi nimenomaan täysin uusi pelimoottori, mihin Newell vastasi tyhjentävästi vain ”joo”.

Muun muassa Half-Life 2:n voimavarana toiminut Source-pelimoottori on ollut käytössä Valvella jo yli kahdeksan vuotta, joskin se on toki kehittynyt hieman vuosien varrella. Vihjeitä uudesta Source 2 -nimisestä teknologiasta saatiin viime elokuussa, kun Valven Source Filmmaker -editointiohjelmasta löydettiin uuteen moottoriin viitanneita tiedostoja.

Lähde: Edge

Lisää luettavaa