Valve: Steam Deckistä ei julkaista tehokkaampaa mallia vielä muutamaan vuoteen

Steam Deckiin ei ole luvassa suorituskykypäivityksiä.

24.9.2023 09:11

Peliyhtiö Valve ei suunnittele tehokkaamman Steam Deckin julkaisua vielä vähään aikaan.

Valve julkaisi kannettavan pelilaitteensa helmikuussa 2022. Yhtiö on aikaisemmin kertonut suunnittelevansa uutta mallia varsin suosituksi osoittautuneelle Steam Deckille. Tehokkaampaa Steam Deck -mallia saadaan kuitenkin odottaa vielä useamman vuoden ajan, Valve on nyt kertonut.

Steam Deckin avainhenkilöihin kuuluva Pierre-Loup Griffais on tarkentanut yhtiön suunnitelmia The Verge -sivustolle. Griffaisin mukaan Valvelle on tärkeää tarjota pelinkehittäjille selkeät suorituskykyraamit, joilla pelit toimivat Steam Deckillä. Lisäksi yhtiö haluaa viestiä asiakkailleen, että jokainen Steam Deck pystyy pelaaamaan samoja pelejä. Tämän vuoksi Valve ei aio julkaista tehokkaampaa Steam Deckiä kevyin perustein.

Griffaisin mukaan Valve aikoo julkaista uuden Steam Deckin sitten, kun se pystyy saavuttamaan riittävän suorituskykyharppauksen. Yhtiö ei halua parantaa Steam Deckin suorituskykyä esimerkiksi akunkeston kustannuksella, joten uuteen malliin tarvittaisiin todennäköisesti uusia innovaatioita arkkitehtuurissa ja valmistusprosesseissa. Griffais odottaakin, että tämä ei olisi mahdollista vielä muutamaan vuoteen. Uutta Steam Deckiä saataneen siis odottaa ehkä jopa vuoteen 2026 asti.

Lähde: The Verge

Lisää luettavaa