Valve pahoittelee vihdoin joulupäivän tapahtumia – kaiken takana ulkopuolinen hyökkäys

Steamia pyörittävä Valve on vihdoin ottanut asiakseen selvittää asiakkailleenkin, mistä joulupäivän vastoinkäymisissä oli kyse.

31.12.2015 08:55

Steamia pyörittävä Valve on vihdoin pahoitellut palvelun taannoista tietoturvakömmähdystä.

Steam kärsi kiusallisista välimuistiongelmista joulupäivänä, ja niiden seurauksena pelaajat näkivät toistensa Steam-istuntoja ja käyttäjätietoja. Valve sai tilanteen haltuun suhteellisen pikaisesti, mutta ei juurikaan kommentoinut tapahtumia heti jälkeenpäin. 

Nyt yhtiö on kuitenkin julkaissut lausunnon, joka selittää, mitä joulupäivänä tarkalleen tapahtui. Sinänsä yllätyksettömästi Steam joutui juhlapyhinä konsolikollegoidensa tapaan palvelunestohyökkäyksen kohteeksi, ja ylimääräistä kuormitusta hallitakseen palvelun välimuistikäytäntöä säädettiin. Jokin prosessissa meni kuitenkin vikaan hyökkäyksen toisen aallon aikana, ja käyttäjille näytettiin vääriä istuntoja.

Valve painottaa tekstissään, että vain välimuistiongelmien aikana Steamia käyttäneet pelaajat altistuivat ongelmille. Käyttäjätietojen osittaisen salauksen vuoksi muiden tilejä ei myöskään voinut väärinkäyttää, eikä niiden nimissä voinut tehdä ostoksia. Käyttäjiltä ei vaadita lisätoimenpiteitä, mutta Valve aikoo kuitenkin ottaa rehellisyyden nimissä yhteyttä kaikkiin, joihin virhe vaikutti.

– Pahoittelemme kaikille, joiden henkilökohtaiset tiedot paljastuivat virheen takia, Valve päättää lausuntonsa.

Lähde: Steam, Polygon

Lisää luettavaa