Australian kilpailu- ja kuluttajakomissio ACCC on haastanut peliyhtiö Valven oikeuteen Steamin rajallisten hyvityskäytäntöjen vuoksi.

Australian hallinnon alaisuudessa toimivan ACCC:n väitteiden mukaan Valve on johtanut australialaisia kuluttajia harhaan Steam-jakelualustan hyvityskäytännöillä. Steamin käyttäjäsopimuksen mukaisesti Valve ei tarjoa hyvityksiä Steamin kautta myytävistä peleistä missään tapauksessa, pois lukien ennakkotilausten peruminen ennen pelin julkaisua. ACCC:n tiedotteessa todetaan Valven käytäntöjen olevan Australian kuluttajansuojalainsäädännön vastaisia.

-Australialainen kuluttajalainsäädäntö koskee kaikkia hyödykkeitä tai palveluita Australiassa tarjoavia yrityksiä. Valve voi olla amerikkalainen yritys, jolla ei ole fyysistä toimintaa Australiassa, mutta se harjoittaa liiketoimintaa Australiassa myymällä tuotteitaan australialaisille kuluttajille, joita australialainen kuluttajalainsäädäntö suojelee, ACCC:n puheenjohtaja Rod Sims toteaa.

-Australialaisen kuluttajalainsäädännön mukaisesti kuluttajilla on oikeus vaatia hyvitystä tai tuotteen vaihtoa, mikäli tuotteessa on merkittävä vika.

Valve on omista ehdoistaan poiketen tarjonnut hyvityksiä Steamin kautta myydyistä peleistä yksittäistapauksissa. Mm. Steamista poistettujen The War Z– ja Earth: Year 2066 -pelien katsottiin johtaneen kuluttajia harhaan, minkä vuoksi yhtiö päätyi tarjoamaan hyvityksiä pelien ostajille.

Kotaku-julkaisulle antamassaan lausunnossa Valve on todennut tekevänsä kaikkensa toimiakseen Australian lainsäädännön mukaisesti, mikä saattaa tarkoittaa uudistuksia Steamin hyvityskäytäntöihin.

Lähde: Kotaku, ACCC

Lisää luettavaa