Valve nappasi riveihinsä entisiä Kerbal Space Program -kehittäjiä – rakettisimun tulevaisuudesta ei tarvinne silti huolehtia

Joukko entisiä Kerbal Space Program -devaajia on liittynyt osaksi Valvea. Kerbalin ja sitä kehittävän Squadin elämä jatkuu kuitenkin edelleen itsenäisenä.

23.5.2017 21:00

Joukko entisiä Kerbal Space Program -kehittäjiä on löytänyt uuden kodin peliyhtiö Valvesta. Kehittäjien siirtymä nousi julkisuuteen ensin Game Dev Unchained -podcastissa vieraana olleen suunnittelija Roger Lundeen haastattelusta, minkä jälkeen Valve itse vahvisti asian varsin vähäsanaisesti uteliaalle medialle.

Ilmeisesti siirtymä on tapahtunut jo puolisen vuotta sitten, mutta se on silti saanut pelaajat pohtimaan Kerbal Space Programin tulevaisuutta. Avaruusrakettipelin kehittäjä Squad olikin nopea vahvistamaan, että se on edelleen toiminassa oleva itsenäinen studio. Edelleen sen kehittäjät hääräävät siis esimerkiki Kerbalin uuden Making History -laajennuksen parissa.

– On tärkeää huomioida, että meillä on ollut useita kehittäjiä työskentelemässä osana tiimiä vuosien ajan, eikä ole epätavanomaista pelistudioiden keskuudessa, että väki vaihtuu. Jos osa heistä on liittynyt Valvelle, ovat he tehneet sen omasta puolestaan ja toivomme heille onnea ja menestystä nykyisissä ja tulevissa hankkeissa, Squadin tiedote kertoo.

Tiedossa ei tarkalleen ole, ketkä entisistä Kerbal-kehittäjistä ovat osa Valvea. Esimerkiksi pelin entisen pääsuunnittelijan Felipe Falanghen tiedetään kuitenkin lähteneen Squadista noin vuosi sitten.

Lähde: Game Dev Unchained, Eurogamer, Squad

Lisää luettavaa