Valve ja Dota 2 tekivät sen taas – The International -turnauksen palkintopotti jälleen ennätyksellisen suuri

Dota 2 -turnaus The International on onnistunut kasvattamaan tänäkin vuonna palkintopottiaan ennätyksellisen kokoiseksi.

28.7.2016 13:15

Valven oma Dota 2 -suurturnaus The International on tehnyt jälleen uuden ennätyksen palkintopotillaan. Elokuussa Seattlessa järjestettävässä The International 2016 -lopputurnauksessa pelissä on tänä vuonna ainakin 18,7 miljoonaa dollaria, mikä on enemmän kuin yhdessäkään muussa elektronisen urheilun tapahtumassa.

The International on jo useamman vuoden ajan jatkanut ennätyksensä parantamista. Viime vuonna palkintopotti liikkui noin 18,4 miljoonan dollarin tienoilla, mistä voittajajoukkue kaapaisi mukaansa mukavat noin 6,6 miljoonaa. Vuotta aiemmin turnauksen palkintopotti oli 10,9 miljoonaa ja sitä ennen vastaavasti vajaat 2,9 miljoonaa.

Tänäkin vuonna palkintopotti on muodostunut sekä Valven omasta panostuksesta että myös Dota 2 -yhteisöltä saadusta rahasta. Parhaillaankin Valve myy The Internationalista ja ylimääräisistä Dota 2 -esineistä kiinnostuneille niin sanottuja Taistelupasseja, joiden myynneistä 25 prosenttia menee The Internationalin palkintopottiin.

Tänä vuonna The Internationalin pääturnauksessa kamppailee jälleen 16 joukkuetta, joiden joukkoon on mahtunut taas myös hieman suomalaisväriä. Team Liquidin riveissä pelaamassa voi nähdä nimittäin Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalaisen ja Jesse ”JerAx” Vainikkan.

Varsinainen The International -päätapahtuma pyörähtää käyntiin 8. elokuuta ja kestää kuusi päivää. Elokuun 3. päivä käynnistyvät turnauksen lohkovaiheet.

Nykyisin The International on osa Valven suurempaa Dota Major Championshipsiksi kutsuttua turnausten sarjaa. The Internationalin lisäksi se on kattanut kolme hieman pienempää kolmen miljoonan dollarin palkintopotilla varustettua tapahtumaa, jotka järjestettiin kesäkuussa Manilassa, maaliskuussa Shanghaissa ja marraskuussa Frankfurtissa.

Lähde: Dota 2 (kotisivu)

Lisää luettavaa