Valve avasi Steamiin talvihuutokaupan

Huutokauppa on saapunut Steamiin. Tempaus on tosin väliaikainen, eikä tarjouksia tehdä oikealla rahalla, vaan Steam-jalokivillä.

13.12.2014 12:35

Valve on tuonut jälleen uusia toimintoja Steamiin käynnistämällä palvelussa tällä kertaa niin sanotun talvihuutokaupan. Väliaikaisesti aina ensi viikon torstaihin asti kestävä tempaus antaa Steam-käyttäjille mahdollisuuden hankkia pelejä tarjouskilpailujen muodossa.

Jaossa huutokaupassa pitäisi olla kaikkiaan 200 000 peliä, mutta varsinaista rahaa kenenkään ei niihin tarvitse kuitenkaan laittaa. Tarjouksia peleistä tehdään nimittäin Steam-jalokivillä, joita käyttäjät voivat ansaita kierrättämällä peleistä saamiaan tarpeettomia Steam-tavaroita, kuten keräilykortteja ja taustakuvia.

Talvihuutokauppa koostuu useammasta huutokauppakierroksesta, joiden aikana käyttäjät tekevät tarjouksensa haluamistaan peleistä. Ensimmäinen kierros päättyy 15.12. kello 17.45 Suomen aikaan, minkä jälkeen uusia kierroksia starttaa 45 minuutin välein. Yhden kierroksen aikana huutokaupattavana voi olla useita pelejä, joihin pääsevät tietysti lopulta käsiksi he, jotka tekevät peleistä suurimman tarjouksen.

Haalimillaan jalokivillä ei toki ole pakko ottaa ollenkaan osaa huutokauppoihin. Niillä voi yrittää myös hankkia uusia Steam-keräilykortteja erilaisia booster-korttipaketteja hankkimalla.

Huutokauppa starttasi periaatteessa virallisesti jo torstaina, mutta Valve on jo kertaalleen joutunut vetämään sen huoltoon ja nollaamaan siinä tehdyt tarjoukset. Syy tähän oli huutokaupasta löytynyt bugi, joka mahdollisti ylimääräisten jalokivien huijaamisen itselleen.

Nollauksen kokeneille käyttäjille Valve on luvannut ilmaista kopiota Counter-Strike: Global Offensivesta.

Lähde: Steam

Lisää luettavaa