Valve avasi portit maksullisille modeille Steamissa, käyttäjät raivostuivat

Steam Workshop tarjoaa modaajille nyt mahdollisuuden myös myydä tuotoksiaan ihka oikeaa rahaa vastaan.

24.4.2015 06:00

The Elder Scrolls V: Skyrim -modien kehittäjät voivat nyt myydä kehitelmiään muille Steam-käyttäjille.

Kehittäjien luoman sisällön jakeluun tarkoitetut Steam Workshop -työkalut tarjoavat uuden päivityksen myötä modaajille tilaisuuden ansaita rahaa tuotostensa avulla. Tällä haavaa ominaisuus on käytössä vain modaajien suosimassa Skyrimissä, mutta lähiaikoina modikaupan kerrotaan laajentuvan myös muihin Steam-julkaisuihin.

Uudistus ei tarkoita maksuttomien modien ajan päättymistä, sillä modaajat voivat hinnoitella tuotteensa oman mielensä mukaan. Skyrimin Workshop-tarjonnan selaaminen paljastaakin suurimman osan modeista olevan vielä tarjolla ilmaiseksi, ja mukana on myös joukko julkaisuja, joiden hinnan ostaja voi asettaa itse sopivaksi katsomalleen tasolle. Steam Workshop -ostoksilla on myös vuorokauden palautusoikeus, mikä lieventänee ostajien pelkoa kelvottomista moditekeleistä.

Muutosta ei otettu vastaan erityisen lämpimästi Steam-käyttäjäyhteisössä, kuten esimerkiksi Steamin keskustelupalstalta tai Reddit-sivuston Steam-osiosta voi todeta. Kantaa uudistukseen otetaan myös eräässä Skyrim-modissa, jossa pelaajille tarjotaan tilaisuus käydä kurittamassa Valven perustaja Gabe Newelliä kostona uudesta ominaisuudesta. Kill Lord Gaben -modi on toistaiseksi maksuton.

Lähde: Steam

Lisää luettavaa