Valta vaihtui Bayonetta-kehittäjästudiolla – tuottajaveteraani siirtyi PlatinumGamesin johtoon

Osakalaisstudion pää- ja toimitusjohtaja Kenichi Sato on ilmoittanut jättäneensä nykyiset tehtävänsä.

14.1.2022 08:07

Etenkin Bayonetta-sarjasta ja NieR: Automatasta tuttu PlatinumGames on ilmoittanut muutoksesta johtoportaassaan.

Osakalaisstudion pää- ja toimitusjohtaja Kenichi Sato on ilmoittanut jättäneensä nykyiset tehtävänsä, joissa hän on toiminut vuodesta 2016 asti. Sato on lopettanut virassaan vuodenvaihteessa, mutta jatkaa PlatinumGamesilla neuvonantajan roolissa.

Ilmoituksessaan Sato nostaa saavutuksikseen etenkin studion julkaisu- ja kehityskapasiteetin kasvattamisen muun muassa PlatinumGames Tokyo -haarastudion perustamisella sekä hankkimalla rahoitusta kiinalaisjätti Tencentiltä.

Saton seuraajaksi PlatinumGamesin johtoon on noussut pitkäaikainen tuottajaveteraani Atsushi Inaba, joka toimi vuodenvaihteeseen asti studion vara- ja kehitysjohtajana.

PlatinumGamesin perustajiin lukeutuva Inaba on toiminut studiolla myös Bayonettan, Vanquishin ja Metal Gear Rising: Revengeancen kaltaisten pelien tuottajana. Tätä ennen hän toimi Capcomin taannoisen Clover Studion johdossa ja muun muassa Phoenix Wright-, Okami– ja Viewtiful Joe -sarjojen tuottajana.

PlatinumGamesin sivustolle kirjoittamassaan viestissä Inaba toivoo kykenevänsä toimittamaan yhä useampia pelikokemuksia kaikkien nautittavaksi.

Studiolla onkin tällä hetkellä monta rautaa tulessa. Se valmistautuu parhaillaan Babylon’s Fallin maaliskuiseen julkaisuun Square Enixin kanssa, minkä ohella Bayonetta– ja Resident Evil 2 -ohjaaja Hideki Kamiyan pienimuotoinen Sol Cresta -räiskintä siirtyi tämän vuoden puolelle.

Myös Bayonetta 3:a kehitetään yhteistyössä Nintendon kanssa Switchille täksi vuodeksi, eikä Kamiyan seuraavaa Project G.G. -työnimellä kulkevaa isompaa ohjaustyötä sovi unohtaa.

Lähde: GamesIndusrty.biz, VGC, PlatinumGames

Lisää luettavaa