Valmisteleeko Nintendo uusia maailmanmestaruuskisoja? Nintendo World Championships putkahti julkisuuteen

Tekevätkö 1990-luvun Nintendo-mestaruuskisat paluuta?

5.5.2024 11:00

Nintendo vaikuttaa valmistelevan uutta julkaisua Nintendo World Championships -pelistä.

Nintendo World Championships on ensimmäisen kerran vuonna 1990 järjestetty tapahtuma, jossa pelaajat kilpailivat erityisesti tapahtumaa varten kehitetyssä minipelikokoelmassa. Kyseisestä pelikasetista tuli yksi harvinaisimmista 8-bittisen NES-konsolin peleistä, jota on vuosien varrella myyty keräilijöille kymmenien tuhansien dollarien hinnalla. Edellisen kerran tapahtuma järjestettiin vuonna 2017, joskin tuolloin mestaruuskisoissa pelattiin joukossa Nintendo-pelejä vuosien varrelta.

ESRB-ikärajaluokituslautakunnan mukaan Nintendo World Championships on nyt tekemässä paluuta Nintendo Switchillä. Uusi ikärajaluokitus paljastaa Nintendon valmistelevan Nintendo World Championships: NES Editionin julkaisua. Kuvauksen mukaan kyseessä on kokoelma 2D-haasteita ja tasoloikintapelejä, joissa kisataan esimerkiksi pikapeluu- ja selviytymispelimuodoissa.

Kokoelman sisällöstä ei ole tarkkaa tietoa, mutta alkuperäinen Nintendo World Championships koostui Super Mario Bros.-, Rad Racer-, ja Tetris-peleistä kasaan kursituista haasteista. Uusi kokoelma vaikuttaisi kuitenkin sisältävän laajemman kirjon minipelejä, sillä kuvauksen mukaan peleissä nähdään esimerkiksi hahmoja käyttämässä miekkaa tai nuolia vihollisten päihittämiseen.

Lähde: VGC

Lisää luettavaa