Vakoojakyvyt koetukselle laittava SpyParty soluttautui jälleen julkisuuteen

Viime vuosikymmeneltä asti kehitelty SpyParty näyttää uusia elonmerkkejä pelin saatua ensimmäisen kunnollisen trailerinsa.

15.5.2014 16:02

Pelialan pimeissä nurkissa vuosia väijynyt moninpeliprojekti SpyParty on edelleen elossa. Pelin kotisivut ovat saapuneet muistuttamaan tästä nyt päivittyneellä ulkoasullaan, joka on kätkenyt sisuksiinsa myös SpyPartyn ensimmäisen virallisen trailerin.

Uuden videon myötä SpyPartyn ymmärtäminen lienee helpompaa kuin koskaan. Trailerin perimmäisenä tarkoituksena on antaa havainnollistava kuvan pelin ideasta, joka asettaa kaksi pelaajaa ottamaan mittaa toisistaan. Pelaajista toinen ottaa roolikseen juhlivien tekoälyhahmojen keskelle piiloutuneen salaista tehtävää suorittamaan saapuneen vakoojan, kun vuorostaan ulkona bileitä väijyvä toinen pelaaja, tarkka-ampuja, yrittää saada vakoojan eliminoitua ennen kuin minkäänlaista vahinkoa pääsee tapahtumaan.

Video on tehty hyödyntäen pelin hyvin varhaista ulkoasua. Myöhemmällä aikataululla kokemuksen on  kehittäjänsä mukaan määrä näyttää huomattavasti näyttävämmältä.

SpyPartysta on voinut olla mahdollista kuulla ensimmäistä kertaa jo vuonna 2009, joskin monet muistanevat sen parhaiten vuoden 2011 Independent Games Festival -gaalan pääpalkinnosta kamppailleena finalistina. Pääpalkinnon kyseisessä tapahtumassa vei tuolloin Minecraft, joka päihitti samalla myös sellaiset finalistit kuin kuin Nidhoggin ja Amnesia: The Dark Descentin.

SpyPartyn takaa löytyy mies nimeltä Chris Hecker, joka on aiemmin työskennellyt muun muassa Sporen parissa ja vaikuttanut myös esimerkiksi Microsoftilla Windows-kehittäjänä. Saatavilla pelistä on pc:lle parhaillaan 15 dollaria kustantava beetaversio, jonka hankkimalla SpyPartyn kehitykselle voi osoittaa tukensa. Pelin valmistuessa beetan hankkineet saavat myös käsiinsä kokoversion tuotoksesta.

Lähde: SpyParty

Lisää luettavaa