Vaihtuuko FIFA 19:n kansikuvatähti toiseen? EA huolissaan Cristiano Ronaldon raiskausepäilystä

Cristiano Ronaldoon kohdistuneet raiskausepäilyt saattavat vaikuttaa myös FIFA 19:n tulevaisuuteen.

5.10.2018 09:56

Myös Electronic Arts on ilmoittanut seuraavansa huolella FIFA 19:n kansikuvatähdeksi valittuun Cristiano Ronaldoon kohdistunutta raiskausepäilyä.

– Olemme tietoisia huolestuttavista syytöksistä Cristiano Ronaldoa kohtaan. Seuraamme tilannetta tarkasti, koska odotamme meidän kansitähtiemme ja edustajien käyttäytyvän EA:n arvojen mukaisesti, yhtiön edustaja kertoi Eurogamersille.

EA:n lisäksi myös urheiluvälinejätti Nike on ilmoittanut seuraavansa tilannetta, sillä yhtiöllä on AP:n mukaan pitkäaikainen, yli miljardin dollarin sponsorisopimus meneillään. 

Yhdysvaltalaisen malli Kathryn Mayorgan nostama raiskaussyyte on kymmenen vuoden takaisesta tapahtumasta, jolloin Mayorgan mukaan Ronaldo raiskasi hänet kesällä 2009 hotellin sviitissä.

Ronaldo on itse kiistänyt kaikki syytteet. Myös hänen nykyinen jalkapallojoukkueensa Juventus seisoo miehen takana. Ronaldo on kuitenkin siirretty toistaiseksi sivuun Portugalin maajoukkueesta.

EA on jo vaihtanut FIFA 19:n Twitter-tilin mainosbannerit Ronaldosta toiseen, joskin Eurogamerille antamassaan vastauksessa yhtiön edustaja ilmoitti leiskojen päivityksen olevan osa markkinointistrategiaa.

FIFA 19:n kansitähteyden lisäksi Ronaldo on näkyvässä roolissa myös pelin valikoissa sekä FIFA Ultimate Teamin Ones to Watch -mainonnassa.

Lähde: AP, Eurogamer

Lisää luettavaa