Vahvistettu: Sony sulkee PlayStation Store -kauppapaikan PlayStation 3:n, PSP:n ja Vitan osalta

PlayStation Store -sulut tapahtuvat kesän aikana. Aiemmin ostamansa pelit saa ladata vastaisuudessakin uudelleen.

29.3.2021 18:28

Sony on vahvistanut sulkevansa PlayStation Storen niin PlayStation 3:lta, PlayStation Portablelta kuin PlayStation Vitalta. Kahden ensimmäisen mainitun kohdalla sulku tapahtuu 2. päivä heinäkuuta, kun taas Vita menettää pelikauppapaikkansa 27. elokuuta.

Kauppapaikkojen sulku tarkoittaa, ettei kyseisille konsoleille voi ostaa enää tuon jälkeen digitaalista sisältöä, kuten pelejä, lisäsisältöä tai videoita. Mahdollisuus ladata aiemmin ostamaansa sisältöä pysyy kuitenkin olemassa vastaisuudessakin. PlayStation Plus -jäsenyydellä saadut pelit pysyvät yhtälailla saatavilla.

Sonyn tukisivulla julkaistu tietopankki aiheesta mainitsee kokonaisuudessaan seuraavaa:

Mitä ominaisuuksia voin käyttää PlayStation™Storen ja ostotoiminnon sulkemisen jälkeen PS3-, PS Vita- ja PSP-laitteilla?

Ominaisuudet, joita voit edelleen käyttää:

  • Voit edelleen ladata ja pelata aiemmin ostettuja pelejä.
  • Voit edelleen käyttää aiemmin ostettua video-/mediasisältöä.
  • Voit edelleen lunastaa peli- ja PlayStation®Plus-kuponkeja.
  • Voit edelleen ladata ja pelata hankkimiasi PlayStation®Plus-pelejä niin kauan, kuin olet palvelun jäsen.

Ominaisuudet, joita et voi enää käyttää:

  • Et voi enää ostaa digitaalista PS3-, PS Vita- tai PSP-sisältöä, kuten pelejä tai videosisältöä.
  • Et voi enää tehdä pelien sisäisiä ostoksia PS3-, PS Vita- tai PSP-pelien kautta.
  • Kun laitteiden PlayStation™Store ja ostotoiminnot suljetaan, et voi enää lunastaa PSN-lompakon rahakuponkeja (esim. lahjakortteja) PS3-, PS Vita- tai PSP-laitteilla. PSN-lompakon rahat jäävät PSN-tilillesi, mutta voit käyttää varoja vain PS4- ja PS5-tuotteiden ostamiseen PlayStation™Storesta verkossa, PlayStation®App-sovelluksessa tai PS4- ja PS5-konsoleilla.

Miten voin käyttää omistamiani pelejä?
Voit ladata omistamaasi sisältöä PS3-, PS Vita- tai PSP-laitteelle käyttämällä kyseisen laitteen Latausluetteloa.

Käytän vain PS3-, PS Vita- tai PSP-laitteita, enkä tällä hetkellä omista PS4- tai PS5-konsolia. Mitä PSN-lompakkoon jääville rahoille tapahtuu sen jälkeen, kun laitteiden PlayStation™Store suljetaan?
PSN-lompakon rahat jäävät PSN-tilillesi, mutta voit käyttää varoja vain PS4- ja PS5-tuotteiden ostamiseen PlayStation™Storesta verkossa, PlayStation®App-sovelluksessa tai PS4- ja PS5-konsoleilla. Jos käytät vain PS3-, PS Vita- tai PSP-laitetta, etkä aio käyttää tulevaisuudessakaan PS4- tai PS5-konsolia, voit pyytää hyvitystä lompakkoosi jääneistä rahoista. Jos aiot lisätä rahaa lompakkoon ennen kauppojen sulkeutumista, suosittelemme lisäämään vain sen verran rahaa kuin tarvitset haluamasi sisällön ostamiseksi. Tälle sivulle päivitetään lisätietoja hyvityksen pyytämisestä.

Voinko edelleen ostaa Cross-Buy-sisältöä sen jälkeen, kun PS3:n, PS Vitan ja PSP:n PlayStation™Store ja ostotoiminnot on suljettu?
Kyllä, voit edelleen ostaa Cross-Buy-sisältöä PlayStation™Storesta verkossa, PlayStation®App-sovelluksen tai PS4- ja PS5-konsoleiden kautta ja käyttää sekä PS4-versiota että PS3-/PS Vita-/PSP-versioita.

Vaikuttaako PS3:n, PS Vitan ja PSP:n PlayStation™Storen ja ostotoimintojen sulkeminen PlayStation®Plus-jäsenyyteeni tai PlayStation™Now-tilaukseeni?
Ei, tämä muutos ei vaikuta käyttäjien olemassa olevaan PlayStation®Plus-jäsenyyteen tai PlayStation™Now-tilaukseen.

Vaikuttaako PS3:n, PS Vitan ja PSP:n PlayStation™Storen ja ostotoimintojen sulkeminen peleihin, jotka olen lunastanut PlayStation®Plus-jäsenyyden kautta?
Ei vaikuta, voit edelleen ladata ja pelata hankkimiasi PlayStation®Plus-pelejä niin kauan, kuin olet palvelun jäsen.

Voinko edelleen lunastaa kuponkeja sen jälkeen, kun PS3:n, PS Vitan ja PSP:n PlayStation™Store ja ostotoiminnot on suljettu?

  • Voit edelleen lunastaa peli- ja PlayStation®Plus-kuponkeja PS3-, PS Vita- ja PSP-laitteilla sen jälkeen, kun kyseisten laitteiden PlayStation™Store ja ostotoiminnot on suljettu.
  • Kun laitteiden PlayStation™Store ja ostotoiminnot suljetaan, et voi enää lunastaa PSN-lompakon rahakuponkeja (esim. lahjakortteja) PS3-, PS Vita- tai PSP-laitteilla.
  • PSN-lompakon rahat jäävät PSN-tilillesi, mutta voit käyttää varoja vain PS4- ja PS5-tuotteiden ostamiseen PlayStation™Storesta verkossa, PlayStation®App-sovelluksessa tai PS4- ja PS5-konsoleilla.

Voinko edelleen ladata omistamaani videosisältöä sen jälkeen, kun PS3:n, PS Vitan ja PSP:n PlayStation™Store ja ostotoiminnot on suljettu?
Kyllä, voit edelleen ladata ja suoratoistaa omistamaasi videosisältöä sen jälkeen, kun PS3:n, PS Vitan ja PSP:n PlayStation™Store ja ostotoiminnot on suljettu. Omistamaasi videosisältöä voidaan suoratoistaa PS3:lla, PS4:llä tai PS5:llä Omat videot -sovelluksen kautta tai mobiililaitteilla PlayStation™Video-sovelluksen kautta.

Lähde: PlayStation (kotisivu)

Lisää luettavaa