Vahvistettu: roolipelikehittäjät Obsidian ja InXile liittyvät Microsoft-perheeseen

Microsoft on vahvistanut hankkineensa sekä Obsidian Entertainmentin että myöskin roolipeleistään tunnetun InXile Entertainmentin.

11.11.2018 01:01

Maineikkaat roolipelikehittäjät Obsidian Entertainment ja InXile Entertainment kuuluvat vastaisuudessa Microsoftin omistukseen. Ohjelmistojätti ilmoitti hankinnoista viikonloppuna järjestetyn X018-yhteisötapahtumansa yhteydessä.

Vuonna 2003 perustettu Obsidian tunnetaan muun muassa peleistä, kuten Star Wars: Knights of the Old Republic 2, Fallout: New Vegas, Pillars of Eternity, Neverwinter Nights 2, Alpha Protocol ja South Park: The Stick of Truth. Studio syntyi laajalti edesmenneen Black Isle Studiosin raunioista, eli jo ennen firman perustamista sen tekijöillä on ollut historiaa muun muassa Falloutin ja Baldur’s Gaten kaltaisten sarjojen kanssa.

Vuonna 2002 perustettu InXile on juuriltaan hyvin samanlainen tapaus Obsidianin kanssa. Firman on pystyttänyt ja sitä johtaa edelleen Brian Fargo, joka on aiemmin tunnettu myös Interplayn perustajana. Hän on siis yhtälailla tehnyt töitä Falloutin, sitä pohjustaneen Wastelandin ja niinkin varhaisen roolipelisarjan kuin Bard’s Talen parissa. InXile on viimeisinä vuosina panostanut erityisesti joukkorahoituksen mahdollisuuksiin ja tuonut sen avulla maailmaan Torment: Tides of Numeneran, Wasteland 2:n ja The Bard’s Tale IV:n. n. Työn alla sillä on yhä myös Wasteland 3.

Studiokaksikon hankinta on osa Microsoftin isompaa hanketta kasvattaa sen omaa pelinkehitysvoimaa. Aiemmin kesällä se ilmoitti hankkineensa myös Hellblade-tekijä Ninja Theoryn, Forza Horizonia tehneen Playground Gamesin, We Happy Few’n luoneen Compulsion Gamesin ja State of Decay -studio Undead Labsin. Se myös perusti hiljattain kokonaan uuden Santa Monicassa vaikuttavan The Initiative -tiimin, jota vetää Tomb Raiderin parissa aiemmin työskennellyt Crystal Dynamics -konkari Darrel Gallagher.

Obsidian-hankinnasta ehdittiin huhuilemaan jo aiemmin lokakuussa. Tuolloin huhut antoivat ymmärtää, että hankinta oli Microsoftille erityisen tärkeä keino voimistaa sen pc-keskeistä pelitoimintaa. InXile vaikuttaisi putoavan myös tähän samaan kategoriaan.

Kahden studion myötä Microsoftin niin sanottu Microsoft Studios -perhe kasvaa kaikkiaan kolmeentoista pelikeskeiseen studioon. Porukkaan kuuluvat yhtälailla 343 Industries, The Coalition, Turn 10, Rare, Mojang ja Microsoft Global Publishing Studios.

Lähde: Xbox Wire

Lisää luettavaa