Vähemmän halvemmalla: Nintendo 2DS -käsikonsoli julkistettiin

Nintendo on tuomassa 3DS:stä kauppoihin uuden mallin, joka kulkee nimellä 2DS. Kuten odottaa saattaa, ei esimerkiksi 3D-tuki ole mukana. Näin laitteen pitäisi olla muita malleja halvempi.

28.8.2013 17:38

Nintendo on tuomassa markkinoille uuden version 3DS-konsolistaan. Nintendo 2DS -niminen tuote on määrä nähdä lännen kaupoissa lokakuun 12. päivä ja ainakin Yhdysvalloissa se kustantaa 130 dollaria.

Euroopan osalta Nintendo on tuttuun tapaansa jättämässä hintatietojen julkistamisen jälleenmyyjien käsiin.

Toisin kuin perinteinen 3DS ja 3DS XL, ei hitusen halvempi 2DS ole kokoon taittuva konsoli. Nukkumatilaan se asetetaankin näin ollen liukusäätimen kautta. Myöskään stereoskooppista 3D-kuvaa ei enää tueta, joskin viihdesivusto IGN:n mukaan 3D-valokuvia voi esimerkiksi edelleen ottaa laitteen kameroilla.

Noin muuten laite on kuin normaali 3DS. Kaikki konsolin pelit ja muut sovellukset toimivat 2DS:ssä 3D-tuen puutteesta huolimatta normaalisti ja onpa esimerkiksi taaksepäin yhteensopivuus DS:n kanssa edelleen myös olemassa. Tuttujen laturienkin pitäisi toimia ja ainakin Yhdysvalloissa laitteen mukaan isketään neljän gigatavun muistikortti.

Vielä ei ole tiedossa, pakkaako Nintendo laturia laitteen mukaan Euroopassa tällä kertaa.

Päivitys kello 19:00: 2DS:n virallinen eurooppalaissivu vahvistaa, että laitetta myydään yhdessä laturin ja neljän gigatavun muistikortin kanssa. Akultaan se kestää periaatteessa hippusen vähemmän aikaa kuin 3DS XL, kun taas alkuperäisestä 3DS-mallista pientä parannusta on tehty. 2DS ei myöskään tarjoa virransäästötilaa, vaikka itse nukkumatila löytyy.

Ruuduiltaan laite on samaa kokoa kuin alkuperäinen 3DS.

Lähde: IGN, Eurogamer

Lisää luettavaa