Vääntö loottilaatikoista jatkuu Britanniassa – ylähuone kehoittaa välittömään uhkapeliluokitukseen

Belgia on näyttänyt jo omaa esimerkkiään.

2.7.2020 16:05

Iso-Britannian ylähuone on kehoittanut maan hallitusta luokittelemaan niin sanotut loottilaatikot välittömästi uhkapelaamiseksi. Tuoreessa raportissaan uhkapeliteollisuuden sosiaalisia ja taloudellisia vaikutuksia käsittelevä komitea toteaa, ettei maassa tehdä tällä hetkellä tarpeeksi uhkapeleihin liittyvien haittojen estämiseksi.

Loottilaatikoiden uudelleenluokittelu tarkoittaisi, että ne saataisiin samojen lakien ja säätelyn alle kuin kaikki muukin tuuripeleiksi luokitellut asiat. Britannian hallituksen tarkoituksena on ollut käydä vielä läpi maan uhkapelaamista koskevaa lainsäädäntöä myöhemmin tänä vuonna ja se onkin pyytänyt todisteita loottilaatikoiden mahdollisesta kytköksestä uhkapelaamiseen. Ylähuoneen komitea kuitenkin toteaa, että toimiin on ryhdyttävä nopeammin.

– On olemassa akateemisia tutkimuksia, jotka todistavat, että vaikka olemassa ei ole välttämättä syy-seuraussuhdetta, on loottilaatikoihin kohdistuvassa rahankäytössä ja ongelmallisessa uhkapelaamisessa kytkös. Jaamme näkemyksen lasten komissaarin raportin kanssa siitä, että jos tuote näyttää ja tuntuu uhkapelaamiselta, täytyy sitä myös säädellä uhkapelaamisena, komitea toteaa.

Aiemmin varsinkin Belgia ja Alankomaat ovat tulleet tunnetuksi jo maina, jotka ovat ryhtynyt toimiin loottilaatikoita vastaan. Peliala on sekin selvästi reagoinut toiminnallaan vallitsevaan keskusteluun. Sony, Microsoft ja Nintendo ovat esimerkiksi lupautuneet tiukentamaan loottilaatikoiden käyttöä koskevia sääntöjään, minkä ohella PEGIn kaltaiset ikärajaelimet ovat ryhtyneet tekemään erillisiä mainintoja, mikäli peleistä todetaan löytyvän mikromaksuja.

Lähde: Britannian parlamentti, GamesIndustry

Lisää luettavaa