Ubisoftin suurpeli Assassin’s Creed III näyttäisi käyttävän hyödykseen ilmaispeleille ominaista mikromaksumallia. Sekä Xboxin että PlayStationin latauskauppapaikoilla on raporttien mukaan törmätty jo nyt pelin Erudito Pack -nimisiin paketteihin, joita oikealla rahalla ostamalla pelaajat saavat haltuunsa tietyn määrän pelissä käytettävää erikoisvaluuttaa.

Myös PlayStation Blogin yhdysvaltalaisilta sivuilta löytyy valuutoista kertova lista. Sen mukaan Ubisoft on aikeissa myydä niin 20, 50, 155, 380 ja 925 eruditon paketteja. Näistä halvin maksaisi dollarin ja kallein 20 dollaria (noin 16 euroa).

Xbox Livestä napatun kuvan perusteella eruditoilla pelaajat voisivat ostaa pelistä löytyviä erilaisia tavaroita ilman, että pelaajan saavuttamalla tasolla olisi merkitystä. Hyvin suurella todennäköisyydellä erikseen ostettavaa valuuttaa käytetään siis vain hyödyksi moninpelissä.

Ubisoft on jo aiemmin ilmaissut olevansa kiinnostunut ilmaispelien maksumalleista ja kertonut, että täysihintaisetkin pelit voisivat ottaa oppia niistä. Se ei ole kuitenkaan kertonut Assassin’s Creed III:n mikromaksuista vielä virallisesti mitään.

Muun muassa alkuvuodesta julkaistu Mass Effect 3 on myös tarjonnut mahdollisuuden käyttää oikeaa rahaa moninpelivarusteisiin.

Kauppoihin Assassin’s Creed III löytää tiensä tämän viikon keskiviikkona. Wii U:lle ja pc:lle peli tosin saapuu hieman myöhemmin.

Lähde: Eurogamer, Forbes, WorthPlaying

Lisää luettavaa