Uusi yhdistetty Minecraft-aikakausi laitettiin käyntiin

Microsoft ja Mojang ovat alkaneet tuoda Minecraftia yhteen useiden eri alustojen osalta tuoreella Better Together -versiolla.

21.9.2017 17:08

Microsoft ja Mojang ovat aloittaneet Minecraftin uuden Better Together -version tuomisen eri alustoille. Tästä viikosta alkaen peliä Windows 10 -koneilla, Xbox Onella ja mobiililaitteilla pelaavat pääsevät pelaamaan peliä yhdessä ja jakavat samalla muutenkin aiempaa yhtäläisemmän version pelistä.

Windows 10 -koneille ja mobiililaitteille Better Together saapuu päivityksellä, kun Xbox Onella pelistä täytyy ladata kokonaan uusi versio. Pelin digitaalisesti Xbox Onella omistavien pitäisi päästä versioon käsiksi heti, kun taas levyllisen version omistajilla edessä voi olla vielä pieni odotus.

Uuden Xbox-version nappaaminen on mahdollista vanhan version omistajille ilmaiseksi tammikuun 30. päivään asti.

Switchillekin uusi Minecraft on vielä tulossa, mutta toistaiseksi määrittelemättömänä ajankohtana. Microsoftin mukaan kyseistä versiota työstetään vielä.

Yhdistelyn myötä osa Minecraftiin eri alustoilla myydystä lisäsisällöstä siirtyy automaattisesti osaksi uutta versiota, kun taas osa ei. Konsoleiden minipelit esimerkiksi jäävät vanhoihin versioihin, joskin Microsoft ja Mojang lupaavat uusia ilmaisia minipelejä varsinaiseen pelin pääversioon.

Vastaisuudessaan Minecraftin alkuperäinen versio tunnetaan virallisesti vuorostaan Java Edition -nimellä. Se pysyy erillään jatkossa ihan vain Minecraftina tunnetusta Better Togetherista, mutta vielä tulevaisuudessakin sen on luvattu saavan silti tukea Microsoftilta ja Mojangilta.

Lisää Better Togetherista ja sen tuomista muutoksista voi lukea Minecraftin kotisivuilla.

Lähde: Minecraft (kotisivu)

Lisää luettavaa