Uusi Xbox One -käyttöliittymä saapui ensimmäisten testattavaksi – katso videoesittely (päivitetty)

Microsoft on tarjonnut videokatsauksen Xbox Onen tulevan käyttöliittymäuudistuksen antiin. Samalla joukko Xbox Preview -testaajaohjelmaan kuuluvia pelaajia on päästetty kokeilemaan uudistuksia.

20.9.2015 22:08

Microsoft on aloittanut Xbox Onen uuden käyttöliittymän vähittäisen hivuttamisen ensimmäisten pelaajien testattavaksi. Käsiksi käyttöliittymän varhaiseen versioon on mahdollista päästä kuulumalla osaksi Xbox Preview -testaajaohjelmaa, jonka jäsenille pääsyä jaellaan parhaillaan aalloittain. 

Microsoftin mukaan uusi käyttöliittymä on suunniteltu erityisesti aina vain nopeampaa ja helpompaa käytettävyyttä tavoitellen. Sen suunnittelussa yhtiö on kertonut käyttäneensä apuna runsaasti fanipalautetta, jota se toivoo saavansa testaajilta lisää, kun nämä pääsevät vain uudistuksiin käsiksi.

Kaikkien käyttöön Xbox Onen uusi käyttöliittymä on saapumassa osana konsolin marraskuista päivitystä. Sen mukana Xbox One saa virallisesti myös taaksepäin yhteensopivuuden tiettyjä Xbox 360 -pelejä varten.

Päivitys kello 23:00: Microsoft on huomioinut, että uuden käyttöliittymän testiversiossa saattaa aluksi ilmetä ongelmia joidenkin pelien (esim. Destiny: The Taken King, Forza 6, Borderlands: The Handsome Collection) ja sovelluksien kanssa. Joissain yhteyksissä esimerkiksi ohjaimen Xbox-nappia ei myöskään välttämättä saa enää toimimaan. Microsoft on korjaamassa ongelmia jatkuvilla päivityksillä, mutta niitä ennen ratkaisu joihinkin tilanteisiin voi olla konsolin täysinäinen nollaus. Kuten tavallista, testaamaan ei siis kannata hypätä mahdollisuuden tullessa ihan noin vain.

Lähde: Major Nelson

Lisää luettavaa