Uusi verkkoräiskintä suo pelaajalleen yhden elämän – kuolemasta peli poikki ikuisesti

Steam Greenlightiin ennättänyt selviytymisräiskintä One Life ottaa genrensä kuolemanvakavasti.

21.10.2015 12:48

Steamin Greenlight-ohjelman uusin hitti ottaa selviytymisgenren kuolemanvakavasti.

Luonnollisesti One Lifeksi nimetty ensimmäisen persoonan verkkoräiskintäpeli suo pelaajalleen vain yhden ainoan elämän, jota tulee puolustaa kynsin ja hampain niin pitkään kuin mahdollista. Jos ja kun kuolema lopulta koittaa, lukitsee peli ostajansa ikuisiksi ajoiksi ulos, eikä yrittää voi uudelleen kuin täysin uuden Steam-tilin luomalla. 

Nihkeästä elämäpolitiikasta huolimatta pelissä piisaa vaaroja aivan yhtä paljon kuin muissakin selviytymisräiskinnöissä. Aseet olalla heiluvien kanssapelaajien ohella kulman takana saattaa kykkiä zombimaisia hirviöitä, ja lisäksi hahmoja vaivaa kylmä, jano ja nälkä.

One Lifen kehittäjät toivovat alituisen kuolemanpelon tuovan pelaajien väliseen dynamiikkaan mielenkiintoista lisämaustetta. Ääni- ja tekstichatilla varusteltu peli antaa pelaajien päättää uhriensa kohtaloista, mikä saattaa johtaa monimutkaisiin kuvioihin: esimerkkinä pelin Steam-esittely kuvailee tilannetta, jossa toisen pelaajan hengen säästänyt orjapiiskuri pakottaa kiitollisuudenvelassa olevan toverinsa työskentelemään vapautensa eteen.

One Life on jo sujahtanut Greenlight-listojen kirkkaaseen kärkeen, mutta se ei ole vielä päässyt prosessista läpi virallisesti. Peli maksaa virallisilta verkkosivuiltaan ennakkotilattuna 10 dollaria eli noin 8,8 euroa, ja ennakkotilaajat pääsevät näillä näkymin myös mukaan suljettuun beetatestiin.

Alta voi katsastaa pelin tuoreimman trailerin.

Lähde: Steam, Kotaku, PC Gamer

Lisää luettavaa