Uusi Unreal Tournament vahvistettu – tulossa ilmainen ja avoin Unreal 4 -peli

Epic Games on vahvistanut uuden Unreal Tournamentin olevan tulossa. Kyseessä on ilmaispeli, jota kehitetään avoimesti alusta asti yhteisön kanssa.

8.5.2014 18:50

Unreal Tournament -pelisarja on tekemässä paluun. Epic Games on paljastanut asian Unreal Engine -pelimoottorinsa foorumeilla jakaen samalla ensimmäisiä yksityiskohtia pelistä.

Windowsille, Linuxille ja OS X:lle matkaava peli tulee monien odotusten mukaisesti olemaan Epicin tuoretta Unreal Engine 4 -pelimoottoria hyödyntävä peli, jota päästään pelaamaan ilmaiseksi. Aivan tavanomaisesta ilmaistuotoksesta ei ole kuitenkaan kyse, vaan Epicin Unreal Tournament -veteraaneista koostuva pieni kehitystiimi on aikeissa kehittää peliä avoimesti yhdessä yhteisönsä ja Unreal Engine 4:n tilanneiden ulkopuolisten pelinkehittäjien kanssa.

Koukkuna uusimman Unreal Tournamentin tulossa onkin se, että pelin kehitys alkaa virallisesti vasta tänään. Näin ollen tulee ottamaan aikansa, kunnes peli on ensimmäistä kertaa pelattavassa muodossa. Kun se kuitenkin saadaan ulos, on sen määrä olla juurikin Unreal Tournament -sarjan juuria tavoitteleva vauhtiräiskintä.

Epicin suunnitelmissa on pitää Unreal Tournament todellisena ilmaispelinä, eli perusolomuodossaan sen pelaamisen ei koskaan pitäisi maksaa penniäkään. Tulevaisuudessa Epic on aikeissa kuitenkin julkaista uuteen Unreal Tournamentiin oman kauppapaikkansa, jonka kautta pelaajat voivat jakaa omaa sisältöään, kuten karttoja ja modeja, sekä ilmaiseksi että myös rahaa vastaan. Maksullisesta sisällöstä Epic tulee ottamaan lohkon tuotoista itselleen.

Lisätietoja projektista voi lukea Unreal Enginen kotisivuilta. Nyt torstaina yhtiö pyörittää Twitch-kanavallaan myös live-show’ta, jossa se keskustelee projektistaan.

Lähde: Unreal Engine Forums

Lisää luettavaa