Uusi suomalainen areenaluokan e-urheilutapahtuma julkistettiin – Arctic Invitationalin pääpottina huimat 100 000 euroa

Elisa Oyj ja Starsquad Event Oy ovat julkistaneet uuden e-urheilun megatapahtuman.

30.1.2019 15:26

Elisa Oyj ja Starsquad Event Oy julkistivat järjestävänsä syksyllä uuden elektronisen urheilun areenaluokan tapahtuman, Arctic Invitationalin, jota yhtiöt kuvailevat suomen ensimmäiseksi e-urheilun megatapahtumaksi.

Paikan päällä Hartwall Arenalla pidetyssä lehdistötilaisuudessa esiteltiin tarkemmin tapahtuman tavoitteita, joihin kuuluvat järjestäjien mukaan kilpapelaamisen vieminen Suomessa kansainväliselle tasolle ja kansainvälisillä puitteilla toteutettuna.

Tavoitetta haetaan areenan lisäksi myös Suomen mittakaavassa ennätyssuurella palkintopotilla, 100 000 eurolla, joka on jaossa tapahtuman pääpelinä toimivan Counter-Strike: Global Offensiven joukkueille. Lisäksi tapahtumassa nähdään myös Hatchin ja Elisan kanssa yhteistyössä järjestetty kaikille avoin mobiilipelikiertueen finaali, jonka pääpelinä nähdään näillä näkymin Beach Buggy Racing 2.

CS:GO-turnaukseen osallistuvista joukkueista vain yksi on kuitenkin suomalainen, kun taas kolme muuta kutsutaan ulkomailta; yksi Ruotsista, yksi Euroopasta tai Yhdysvalloista sekä yksi IVY-alueilta.

Suomen osalta Arctic Invitationaliin osallistuva joukkue valitaan karsinnoilla, jotka pelataan muun muassa LanTrek- ja Vectorama-tapahtumissa. Näissä kolme parhaiten pärjännyttä joukkuetta kutsutaan lopulta Suomen finaaleihin neljännen tapahtumajärjestäjien valitseman joukkueen kanssa. Tämän voittaja ottaa lopulta osaa kansainvälisiä joukkueita vastaan Arctic Invitationalin 100 000 euron palkintopotista, josta voittajajoukkue kuittaa itselleen 60 000 euroa.

Tarkemmat pisteytykset julkistetaan myöhemmin.

– Odotamme kovatasoista tapahtumaa, jossa haastajajoukkueelle tarjoutuu mahdollisuus kohdata e-urheilun terävintä kärkeä. Meille on tärkeää auttaa suomalaisia e-urheilijoita kasvamaan ja kehittymään kohti kansainvälistä tasoa ja uraa, Elisan urheilu- ja maksu-tv-liiketoimintavastaava Mika Lepistö kertoo tiedotteessa.

Starsquad Eventin Olli-Pekka Villa.

Tapahtumapaikkana toimivaa Hartwall Arenaa on puolestaan tarkoitus hyödyntää uudenlaisella ja mahdollisimman monipuolisella tavalla luodakseen kattavampi e-urheilutapahtuma.

– Areenan tekniikoilla tuodaan visuaalista puolta ja uusia ulottuvuuksia katsojakokemukselle. Heijastetaan mappeja, erilaisia tilastoja tai highlighteja jäälle. Käytetään kokonaan areenan olemassa olevaa tekniikkaa hyödyksi ja luodaan vähän erilainen katsojakokemus kuin mitä on tällä hetkellä kansainvälisesti, Starsquad Eventin toimitusjohtaja Olli-Pekka Villa kertoo.

Esittelytilaisuudessa esiteltiin nopealla tahdilla kasaan kyhätty demonstraatio, miltä lopputulos voisi potentiaalisesti näyttää. Katosta roikkuvasta monitorista olisi tarkoitus näyttää live-kuvaa varsinaisista matseista, minkä lisäksi areenan nykyisillä jäätykeillä pystyttäisiin heijastamaan jäähän esimerkiksi ylimääräisiä kuvakulmia, karttanäkymän tai pelaajastatistiikkaa samanaikaisesti.

Medialle järjestetyssä esityksessä tästä oli kuitenkin vaikea sanoa yhtään mitään, sillä samat logojen heijastukset jäällä on nähty sellaisinaan missä tahansa jääkiekkopelissä. Potentiaalisesti monikanavainen toteutus voi kuitenkin tarjota aiempaa monipuolisemman katselukokemuksen kuin pelkästään yhteen ruutuun sidotussa esityksessä.

Jos menestystä ja ennen kaikkea katsojia kuitenkin riittää, saattaa Arctic Invitational muodostua säännöllinen kansainvälinen tapahtuma.

– Tavoitteena on tänä vuonna järjestää yhden kerran, ja sitten katsotaan miten menee, eli tehdäänkö yksi vuodessa vai jopa kaksi vuodessa. Tavoitteena on nimenomaan luoda jatkumoa, Villa kertoi Pelaajalle.

Katsojanäkökulmasta tapahtuman lippujen hintoja ei ole vielä paljastettu, mutta ne on määrä ilmoittaa ja tuoda myyntiin kevään aikana. Matsit lähetetään myös Twitch- ja Elisa Viihde Sport -palvelujen kautta suorana.

– Liput tulevat olemaan sen hintaiset, että kaikilla on varaa tulla juhlimaan ja seuraamaan e-urheilua sekä kokea tämä viihteen yhtenä lajina, Villa kommentoi.

Arctic Invitational järjestetään Hartwall Arenalla 14.9.2019.

Lisää luettavaa