Uusi minikokoinen Sega Mega Drive yhä tulossa – ja ehkä parempana kuin aluksi pelättiin

Sega saattaa panossa enemmän tulevaan Mega Drive Mini -julkaisuunsa.

19.9.2018 15:54

Sonyn PlayStation Classic ei ole jäänyt ainoaksi minikonsoliaiheiseksi uutiseksi näin keskiviikkona. Sopivasti Sonyn tekemän paljastuksen jälkeen ääneen on päässyt myös Sega, joka vaikuttaisi sekin ottavan jatkossa vakavammin nostalgiset retrolaitteet.

Jo aiemmin alkuvuodesta on ollut tiedossa, että Sega on ollut tuomassa Japaniin omaa minikokoista Mega Drive -konsoliaan. Julkaisun oli määrä tapahtua vielä tänä vuonna ja perustua lännessäkin nähtyyn AtGamesin tekemään lisenssoituun Mega Drive -halpiskonsoliin. Julkistus ei herättänyt erityisemmin intoa, sillä AtGamesin ja monien muiden kolmansien osapuolien minilaitteet eivät ole tavanomaisesti laadullaan juuri hurmanneet.

Segan tuoreen tiedonannon mukaan Mega Drive Mini on matkalla kauppoihin nyt ensi vuodeksi, ja Japanin lisäksi sen julkaisu on tapahtumassa myös länsimaissa. Viivästyksen antaman lisäajan voimin minikonsolin suunnittelua on tarkoitus laittaa uusiksi, missä apuna käytetään ”hyväksi todettuja” japanilaiskehittäjiä. Epäselvää on, vieläkö AtGamesilla on jotain tekemistä hankkeen kanssa.

Mitään konkreettisempiä yksityiskohtia Mega Drive Minista ei toistaiseksi ole saatavilla. Segan muutoshaluisuus vihjaa kovasti kuitenkin siitä, että yhtiö haluaa pihalle vielä oman laadukkaamman minikonsolinsa, jolla se voisi havitella samasta huomiosta kuin Nintendon ja Sonyn laitteet.

Lähde: Sega (Twitter), Gematsu

Lisää luettavaa