Uusi minikokoinen Sega Mega Drive -konsoli paljastui ehkä kenties mahdollisesti

Segan lauantaiaamuna tekemä julkistus Mega Drive Mini -konsolista on herättänyt maailmalla huomiota, mutta todennäköisesti turhaan.

14.4.2018 12:19

Sega on julkistanut Japaniin Nintendon minikokoisten retrokonsolien hengessä kulkevan Sega Mega Drive Minin. Laite on saapumassa maassa kauppoihin vielä tänä vuonna juhlistaakseen alkuperäisen Mega Driven 30-vuotista taivalta.

Mega Drive Mini paljastui pikaisesti Japanissa parhaillaan käynnissä olevan Sega Fes 2018 -fanitapahtuman yhteydessä. Yksityiskohtia ei laitteesta vielä tapahtumassa kuitenkaan kuultu, vaan näkemään päästiin vasta, miltä se tulee suurin piirtein näyttämään. Nimikään ei ole vielä virallinen.

Epäselvää toistaiseksi onkin, onko juuri paljastunut Sega Mega Drive Mini viimein Segan itsensä valmistama tuote vai pelkästään taas yksi kolmannen osapuolen valmistama tuote, jonka Sega on sattunut lisenssoimaan.

Kolmansien osapuolien Sega-laitteita on vilissyt maailmalla jo vuosia ja usein ne ovat jättäneet laadultaan paljon toivomisen varaa. Viimeksi tällainen saatiin ulos Euroopassa ja Amerikassa viime vuonna AtGamesin toimesta.

Parhaillaan merkit viittaavat siihen, että Japaniin paljastettu mini-Sega  olisi nimenomaan vain japanilainen versio AtGamesin vempeleestä. Vasta aiemmin viime viikolla Segan pelipuolen operatiivinen johtaja Kenji Matsubara kertoi nimittäin Sankei-sanomalehden haastattelussa, että Sega miettii parhaillaan kyseisen laitteen jakelemista Japanissa.

Kuvien perusteella juuri paljastunut japanilainen minikonsoli olisi tosin hieman pienempi kuin lännessä nähty AtGames-laite, eikä se ilmeisesti tarjoa mahdollisuutta käyttää oikeita Mega Drive -kasetteja.

Lisätietoja laitteesta sopinee odottaa vielä piakkoin.

Retroiluun liitttyen Sega vahvisti lisäksi fanitapahtumassaan, että se on tuomassa klassikkopelejään myös vielä Switchille latausmuodossa. Pelien julkaisu tapahtuu Sega Ages -nimisen brändin alla ja niitä kehittää 3DS.n 3D Classics -käännöksiä tehnyt M2-tiimi.

Lähde: Polygon, Sankei

Lisää luettavaa