Uusi käänne Activision Blizzard -häirintäkohussa: Kalifornian kuvernööriä syytetään oikeusjuttuun sekaantumisesta

Kalifornian kuvernööriä syytetään häirintäskandaaleissa rypeneen Activision Blizzardin edun törkeästä ajamisesta.

17.4.2022 19:00

Activision Blizzardin ympärillä riehuva häirintäskandaali on saanut jälleen uuden, dramaattisen käänteen.

Kalifornian osavaltion oikeudenmukaisen työllisyyden ja asumisen laitos DFEH haastoi pelijätin viime heinäkuussa oikeuteen yhtiön työntekijöihin kohdistuneen rakenteellisen sukupuolisyrjinnän ja seksuaalisen häirinnän johdosta. Oikeusjuttu ei ole vielä saanut lopullista ratkaisua, ja nyt virastosta kantautuu syytöksiä, jotka saattavat selittää prosessin hitaan etenemisen.

Uutissivusto Bloomberg raportoi kanteen parissa työskennelleen asianajaja Melanie Proctorin eronneen virastaan protestina Kalifornian kuvernööri Gavin Newsomia vastaan. Proctorin kertomuksen mukaan Newsom erotti hiljattain tämän esihenkilön, DFEH:n johtavan asianajajan Janette Wipperin, hyvin äkillisesti. Hän kertoo kuvernöörin myös vaatineen toistuvasti etukäteistietoja viraston toimista yhtiön suuntaan ja yrittäneen enenevissä määrin ajaa Activisionin etua vastakkainasettelussa. Proctor teorisoi Wipperin saaneen potkut, koska tämä oli yrittänyt suojella kannetta kuvernöörin sormeilulta.

Newsomin viestintäpäällikkö Erin Mellonin mukaan syytökset ovat kaikkinensa perusteettomia, ja hän painottaa tuoreessa lausunnossaan kuvernöörin tukevan osavaltion toimia kaikenlaista syrjintää vastaan jatkossakin.

Erotetun Wipperin edustaja puolestaan on ilmoittanut naisen pohtivan oikeudellisia jatkotoimia saamiensa potkujen tiimoilta. Yhtenä mahdollisuutena hän esittää tarttumista California Whistleblower Protection Act -lakipykälään, joka suojelee virastollisten väärinkäytösten ilmiantajia työnantajiensa kostotoimenpiteiltä.

Lähde: Bloomberg, Eurogamer

Lisää luettavaa